Olyan állapotban van a sonkánk, hogy nyersen is lehetne enni, de én mégis főztem belőle. Nagyon finom volt, reggelire ettük. Hagytam meg egy darabot, mert kaptam egy receptet, amihez kellett néhány dkg füstölt sonka. 6 dkg-t írt a recept, annyit is tettem bele. Finom lett így is, de szerintem többet is elbírt volna.
Hozzávalók:
30 dkg rétes liszt
25 dkg finom liszt
2,5 dkg élesztő
2,5 dl natúr joghurt
fél dl víz
6 dkg füstölt, főtt sonka
1 tk só
1 ek cukor
Elkészítés:
A lisztbe szórom a sót, az apró darabokra vágott sonkát, a cukrot. Beleöntöm a joghurtot. A vízben -kevergetve-, feloldom az élesztőt, hozzáöntöm a liszthez. Mehet a kenyérsütő üstjébe és megdagasztatom. Kelesztőtálban hagyom megkelni. Kelés után lisztezett pultra borítom, 6 db 15 dekás darabra vágom. Átgyúrom és cipó alakúra ( bocsi zsemle) formázom. Mindegyiknek bevágom a tetejét, sütőpapíros tepsin hagyom pihenni, kb. 20 percet. Mielőtt beteszem a sütőbe, megspriccelem vízzel. 190 fokon sütöm 30 percig.
Thrini!
VálaszTörlésCsodás zsemléket sütöttél!
gesztenye
(gesztenye.blogol.hu)
Gesztenye,
VálaszTörlésköszi.
Éppen az előbb voltam nálad, olvastam a képlopásos postot. Én is feltettem néhány napja a Duende által készített emblémát, de elfelejtettem hozzácsatolni a linket. Most azt is megtettem és én is figyelek.
nagyon szépek lettek a zsemlék!:)
VálaszTörlésGuszták a zsömléid! A lányom szólt nekem, hogy nehogy elfelejtsek mintát venni róluk:)
VálaszTörlésJesszus, de gyönyörűek!
VálaszTörlésKérek szépen. Vajjal :-))
Gyönyörűek! És az a kis helyes szalonna a háttérben...:)))
VálaszTörlésDe guszták! Nagyon belejottél a pékmesterségbe! :))
VálaszTörlésStarfokker,
VálaszTörlésköszi, igyekszem:)
Kata,
a gyerekek szava szent!!:)
Chef Viki,
jó kis fűszer vajjal, színes borssal megturbózva.. :)
Szepyke,
ott a háttérben meghúzódó sonka az áldozat, amiből került a zsömlébe. Kicsit vastagabb a szalonnája a drágámnak, mint tavaly, de azért fincsi.
Szemirámisz,
van még mit tanulnom, de nagyon szeretek foglalkozni vele, főleg mióta kenyérs.gépem van.