A fasírtot nem kell senkinek bemutatni, majdnem minden családban alap étel. Ez annyiban különbözik, a hagyományos verziótól, hogy van benne burgonya. Illetve a fűszerezése is más. Sütőben sütöttem, jobban szeretem így készíteni.
Hozzávalók:
60 dkg darált sertéshús
30 dkg burgonya
só
bors
1 kis fej lilahagyma
rozmaring ízlés szerint
oregánó ízlés szerint
2 db tojás
10 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés:
A burgonyákat megmosom és héjában megfőzöm. (Kuktában hamar elkészül.) Ha megfőtt a krumpli, meghámozom és hagyom hűlni. A darált húst sózom, borsozom, hozzáadom a rozmaringot, oregánót, az apróra vágott hagymát. Beleszórom a zsemlemorzsát és a kihűlt krumplit nagy lyukú reszelőn belereszelem. A tojásokat is beleütöm és összegyúrom. Golyókat készítek a masszából, amiket ellapítok és sütőpapíros tepsibe rakom őket. 200 fokos sütőben sütöm 30-35 percig. Salátával és pirítóssal tálalom.
13 db lesz ebből az adagból. De lehet kisebbre is formázni.
Ötlet: Blikk nők konyha
Tök jó ötlet... Nem lett száraz, ugye? Néha olyan fojtós tud lenni a fasírt.
VálaszTörlésViki,
VálaszTörlésabszolút nem lett száraz. A darált hús vegyes húsból van, a főtt krumpli pedig kifejezetten jót tett neki. Az előbb ettem meg, csak úgy magában, az utolsó darabot.
Ez nagyon jó, hogy a sütőben sütöd ki, tetszik!:)
VálaszTörlésThrini, ez nagyon jó otlet!Szerintem a burgonyától csak finomabb lesz. Nem vagyok egy nagy fasírt rajongó, a férjem annál inkább. Legkozelebb ezt a verziót próbálom ki, és a sutoben sutést is,már tobben is dicsérték.
VálaszTörlésSzepyke, Szemirámisz,
VálaszTörlésa fasírt sütőben sütése nagyon praktikus dolog. Nem szívja tele magát a hús plusz zsiradékkal és egyszerre megsüthető nagyobb adag. A múltkor láttam Gizikénél, hogy ő is így készíti.