A csirke aprólék felhasználása nálunk nem túl széles körű. Lehet, hogy én vagyok fantáziátlan... Ha több csirke csontos részéről van szó, főhet belőle egy kis pörkölt, azonban egyetlen jószágé csak valamilyen levesre elegendő, egy vagy több fajta zöldséggel. Jelen esetben karfiolt párosítottam a lábak, nyak, szárnyak, belsőségek stb. mellé. Persze, hogy elfogyott :))
Hozzávalók:
1 csirke apróléka
60 dkg karfiol
1 vöröshagyma
zsiradék
curry
só
bors
2 púpos ek. tejföl
1 csapott ek. liszt
petrezselyem zöld
Elkészítés:
A megmosott csirkeaprólékot kuktában, fedő nélkül, kb. 1,5-2 l vízben felteszem főni. Ha felforr lehabozom. A rózsáira szedett karfiolt hozzáadom a húshoz, sózom és lezárva a kukta tetejét, kb. 10-15 percig főzöm. Hagyom lehűlni az edényt, hogy a nyomás megszűnjön benne, felnyitom a tetejét, és kiveszek néhány egész rózsa karfiolt, félreteszem egy tányérra tálaláshoz. Hozzáadom a leveshez, a közben apróra darabolt és pici zsiradékon megpárolt vöröshagymát. Egy fél teáskanál curryt is teszek hozzá. A levest néhány percig tovább főzöm, majd ellenőrzöm a hús állapotát. Ha megfőtt, kiszedem, a levest pedig botmixerrel pürésítem. Egy ek. lisztet kikavarok 2 ek tejföllel és némi levessel, majd beleöntöm a kuktába, egy kis frissen őrölt borssal ízesítem. Tálaláskor külön tálban teszem asztalra a húst. Mindenki kap az egészben hagyott karfiol rózsákból, illetve az apróra vágott petrezselyem zöldből is. Diszítésként még kaphat egy kis curry-t .
Sok szep finom etelt keszitesz, gratulalok!! Ez a leves nagyon tetszik, mihamarabb el fogom kesziteni, koszonom az otletet!! Kira
VálaszTörlés