Egy 15 évvel ezelőtt, ajándékba kapott receptes könyvből főztem ezt az ételt. 45 ország receptjeit tartalmazza. A fűszeres csirke indiai származású, a szerkesztő szerint. Gyorsan elkészül, egyszerű, semmi különleges hozzávaló nem szükséges bele. Azt hiszem jobban átnézem ezt a könyvet, lehet, hogy találok még benne valami szimpatikusat.
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell filé20 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek vaj
1 pohár joghurt (175 g-os)
2 kávés kanál curry por
só
3 dl csirke alaplé
1 erős paprika
Elkészítés:
A rizst megmosom és beáztatom kb. fél órára, annyi hideg vízbe, hogy ellepje. Kuktában felolvasztom a vajat, abban üvegesre párolom a vékony szeletekre vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a csíkokra vágott csirke húst és azt is átpirítom. Hozzáadom a joghurtot, a curryt, a fokhagymát, sót és kis lángon kb. 10 percig főzöm. A rizsről leöntöm a vizet, és beleöntöm a kuktába, ráöntöm a csirke alaplevet, beledobom a felszeletelt erős paprikát. Lezárom a kukta tetejét és kis lángon főzöm az ételt kb. 10 percig, aztán elzárom a lángot és hagyom, hogy az edény lehűljön és leveszem a tetejét. Átkavarom az ételt és tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése