2011. május 15., vasárnap

Petrezselymes krumpli helyett

A petrezselymes krumpli, mint köret szerintem sok mindenki kedvence, főleg ilyenkor tavasszal. Nálunk csak én szeretem. A fiúk nem bírják a petrezselyem ízét. :(  Ma ismét tanácstalan voltam köret ügyben, készítettem kukorica salátát, de én abból nem akartam enni, mert lábadozok, és nehezen emésztem. Helyette készítettem a krumplit magamnak, csavartam egyet rajta és zsályát adtam inkább hozzá. Ha nem lennék ilyen vacakul, akkor pirítottam volna rá füstölt szalonna kockákat is, úgy még önálló fogásként is fogyasztható lenne.
Jelzem mindenki kért belőle. No még ilyet??!!






Elkészítés:

A krumplit meghámozom, megmosom és nem túl vékony karikára vágom. A zsiradékon (ami ízlés szerint lehet zsír, olaj) elkezdem párolni, sózom, citromborsozom. Néhány kavarintás után hozzáöntöm a bort, némi vizet és lefedve párolom. Mielőtt teljesen puha a krumpli, leveszem a fedőt, rászórom az aprított zsályát és kissé hagyom még pirulni, teljesen megpuhulni.

10 megjegyzés:

  1. Milyen szép ez a kép így a tavaszi virággal!
    Biztos finom is volt :-)
    mm.

    VálaszTörlés
  2. Milyen guszta a tálalás! Bár én nagy petrezselymes krumpli rajongó vagyok, de lehet most elcsábítottál ezzel a zsályással :))

    VálaszTörlés
  3. Mimimama,
    a tavaszi virág kompozíció snidling és zsálya virágból áll össze. :)
    Mindkettő szép lila.

    Ami,
    érdemes kísérletezni a fűszernövényekkel. Annyira burjánzik minden, nem csak gyönyörködöm bennük, de az ízüket is élvezem.
    Egyébként még finomabb lenne újkrumpliból. De majd annak is eljön az ideje.

    VálaszTörlés
  4. Biztosan nagyon finom, a zsálya az egyik kedvenc fűszerem. :)

    VálaszTörlés
  5. Duende,
    én is oda vagyok érte. :)
    Minden tavasszal, nyáron hálás vagyok, hogy vannak fűszernövények, mert annyi, de annyi finomság készülhet velük, belőlük.

    VálaszTörlés
  6. Kérdés, hogy színes, vagy sima levelű zsályából készülhet?
    Itt tobzódnak az ablakom előtt, de nem nagyon használom ki a lehetőséget.

    VálaszTörlés
  7. Már magáért a képért is érdemes megnézni :)

    VálaszTörlés
  8. Márti,
    én a sima zöld színű zsályát használtam, ami a képen is van. Nő tarka zsályám is, amit állítólag orvosinak hívnak, az is jó.
    Rengeteg mindenhez jó a zsálya, sokféle leveshez, sültekhez, bátran próbálkozz!

    VálaszTörlés
  9. Thrini!
    Idén én is ültettem zsályát, mert az még nem volt a füszerkertemben, kíváncsi leszek rá.
    A krumpli nagyon finom lehetett:-)

    VálaszTörlés
  10. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés