Köret ügyben sokszor vagyok tanácstalan. Nagyon sűrűn elkerül az ihlet, ezért unalomig ismétlődnek a szokásos kísérők. Ez a babos megoldás viszont éppen jókor jutott eszembe, nagyon bejött Gyermekemnek. Köményes sertés egybensülthöz kínáltam, viszont egytál ételnek is kitűnő, mondjuk friss kenyérrel. Kicsit lehetett volna még csípősebb is, de inkább a paradicsom dominált. Legközelebb bátrabb leszek paprika adagolás ügyben.
Elkészítés:
A babot egy éjszakára hideg vízbe beáztatom. Másnap felteszem főni, ha felforrt leszedem a habját, majd sózom és dobok bele babérlevelet. Ha készre főtt, leszűröm. A hagymát megpucolom, félkarikákra vágom. Megolvasztom egy serpenyőben a zsírt, megpárolom rajta a hagymát. Hozzáborítom a babot, borsozom, és ráöntöm levével együtt a feldarabolt konzerv, hámozott paradicsomot. A szárított paprikát felaprítom és a babhoz adom. Sózom. Ha jól besűrűsödött, akkor késznek nyílvánítom.
Kedves Thrini meglepetés vár nálam kukkants be:)
VálaszTörléshttp://colorsinthekitchen.blogspot.com/2011/01/dijat-kaptam.html
Nagyon guszta:)
VálaszTörlésMit is mondhatnék, nagyon guszta!
VálaszTörlésNagyon guszta és a képek profik mint mindig
VálaszTörlésSzuper finom lehet, akár hússal, de igazad van anélkül is. Kölcsön is kérem a receptet.:)
VálaszTörlésThrini, nézz be hozzám légyszíves a
VálaszTörléshttp://zsanuaria.blogspot.com január 25-i bejegyzéséhez, vár ott rád valami
szeretettel :-)))
Nagyon jól néz ki!
VálaszTörlésThrini, ha lesz egy kis időd, kukkants be hozzám légyszives! :)
VálaszTörléshttp://szemiramisz.blogspot.com/2011/01/dij-liebster-blog.html
Csodás recept! Imádom az ehhez hasonló babos ételeket! :)
VálaszTörlés