2011. január 24., hétfő

Babos köret

Köret ügyben sokszor vagyok tanácstalan. Nagyon sűrűn elkerül az ihlet, ezért unalomig ismétlődnek a szokásos kísérők. Ez a babos megoldás viszont éppen jókor jutott eszembe, nagyon bejött Gyermekemnek. Köményes sertés egybensülthöz kínáltam, viszont egytál ételnek is kitűnő, mondjuk friss kenyérrel. Kicsit lehetett volna még csípősebb is, de inkább a paradicsom dominált. Legközelebb bátrabb leszek paprika adagolás ügyben.





Elkészítés:

A babot egy éjszakára hideg vízbe beáztatom. Másnap felteszem főni, ha felforrt leszedem a habját, majd sózom és dobok bele babérlevelet. Ha készre főtt, leszűröm. A hagymát megpucolom, félkarikákra vágom. Megolvasztom egy serpenyőben a zsírt, megpárolom rajta a hagymát. Hozzáborítom a babot, borsozom,  és ráöntöm levével együtt a feldarabolt konzerv, hámozott paradicsomot. A szárított paprikát felaprítom és a babhoz adom. Sózom. Ha jól besűrűsödött, akkor késznek nyílvánítom.



9 megjegyzés:

  1. Kedves Thrini meglepetés vár nálam kukkants be:)
    http://colorsinthekitchen.blogspot.com/2011/01/dijat-kaptam.html

    VálaszTörlés
  2. Mit is mondhatnék, nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta és a képek profik mint mindig

    VálaszTörlés
  4. Szuper finom lehet, akár hússal, de igazad van anélkül is. Kölcsön is kérem a receptet.:)

    VálaszTörlés
  5. Thrini, nézz be hozzám légyszíves a
    http://zsanuaria.blogspot.com január 25-i bejegyzéséhez, vár ott rád valami
    szeretettel :-)))

    VálaszTörlés
  6. Thrini, ha lesz egy kis időd, kukkants be hozzám légyszives! :)

    http://szemiramisz.blogspot.com/2011/01/dij-liebster-blog.html

    VálaszTörlés
  7. Csodás recept! Imádom az ehhez hasonló babos ételeket! :)

    VálaszTörlés