Ma nem kellett főznöm, mert maradt tegnapról leves. Így tudtam takarítani és Anyukámnak segíteni ezt-azt. Délután kigondoltam, hogy kezdek valamit a fonnyadt almák egy részével, s mivel megbontott élesztő is volt itthon, a legkézenfekvőbb megoldást választottam, a kalácsot. Nem volt kedvem újítani (bár egy kósza gondolat átfutott az agyamon, de mindig jönnek hozzánk váratlan vendégek, s a kalács szervírozhatóbbnak tűnt, mint a kósza gondolat tárgya.)
A recept itt található. Annyit módosítottam rajta, hogy zsír helyett 4 evőkanál étolajat használtam.
Thrini, nekem ez az ismétlés most bejött, épp almásreceptem törtem magam, mínusz a pite, mert az már a fülünkön. Ez nagyon jól hangzik, holnapra fel is kerül a menübe:)
VálaszTörlésSzia Igorka!
VálaszTörlésÉn a lepényt is imádom, de mivel bontva volt az élesztő, inkább ez sült. Ja, és tudod még mit imádok? A habos almást. Most jut eszembe, hogy az is készülhetett volna, mert van két tojásfehérjém, amit még nem fagyasztottam le. Késő bánat...:(
Nagyon jól néz ki és a fotó is! :)
VálaszTörlésCsodás fotók! És guszta kalács :)
VálaszTörlésHú de nagyon jól néz ki! Nyami!
VálaszTörlésHű remek, jöhet még pár ilyen ismétlés :)
VálaszTörlés