Azon töröm a fejem, hogy ideje lenne kipróbálni a kovászos kenyér sütését is, egy lépcsővel feljebb lépnék a kenyérsütés iskolájában. Remélem lesz rá hamarosan időm és akkor beszámolhatok az eredményekről.
Hozzávalók (1 tekercshez):
20 dkg tótkomlósi kenyérliszt
kb. 0,5 dkg friss élesztő
fél kk cukor
fél kk só
1,5 dl langyos víz
Töltelék:
10 dkg reszelt sajt
fél ek olvasztott vaj
fél ek snidling
Elkészítés:
A hozzávalókat kenyérsütőben összedolgoztatom, majd kézzel még átgyúrom és kelesztőtálban megkelesztem. Lisztezett pulton kinyújtom, (nekem kb. 24X34 cm-es téglalappá sikerült) megkenem olvasztott vajjal, megszórom reszelt sajtttal és aprított snidlinggel, majd felcsavarom, mint a bejglit. Hagyom pihenni sütőpapíros tepsin kb. 30 percet, majd előmelegített, 180 fokos sütőben sütöm 25 percig.
Megjegyzés: Van még rajta csiszolnivaló, pl. a tekerés hézagos, a színe kissé fakó, egy picit ki is repedt, de az íze isteni!!
Megjegyzés: Van még rajta csiszolnivaló, pl. a tekerés hézagos, a színe kissé fakó, egy picit ki is repedt, de az íze isteni!!
Hát ez fantasztikusan jól néz ki!
VálaszTörlésAnnyira szuper ötleteid vannak! :)
El is hiszem, hogy finom, csuda jól néz ki! :)
VálaszTörlésCsodásan néz ki, mekkora ötlet. Hihetetlenül jó lehet
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, ügyes vagy!
VálaszTörlés