Azt mondják, a spanyol tortilla tulajdonképpen egy omlett, én burgonyalepénynek nevezem. Köretként tálaltam, felhasználtam hozzá egy jó nagy méretes szárzeller két darabját. Tudomásom szerint inkább serpenyőben szokták készíteni a tortilla-t, én viszont ismét hasznosítottam kedvenc sütőformámat és sütőben sütöttem. Szerintem így könnyebb elkészíteni, illetve sokkal kényelmesebb. Míg bent kuksolt a lepény a sütőben addig tudtam a főétellel foglalkozni. A tortilla szintén egy olyan étel, aminek rengeteg variációja lehet, számos alapanyagot beletehetünk a krumplin és tojáson, -mint fix hozzávalókon- kívül. Bátran lehet kísérletezni.
Hozzávalók:
5 tojást
40 dkg burgonya
egy közepes fej lila hagyma
10 dkg szárzeller
só
fehérbors
fél csokor zeller levél
oliva olaj
Elkészítés:
A burgonyákat meghámozom és karikára vágom. Sós vízben megfőzöm és leszűröm. A hagymát félkarikára vágom, a zellerszárat feldarabolom. Oliva olajon néhány perc alatt megpárolom. A tojást villával felverem, sózom és fehérborsot szórok bele. A krumplit, a megpárolt hagymát, zellert és feldarabolt zeller levelet összekeverem a tojással és beleöntöm egy kiolajozott 23 cm-es kerámia sütőedénybe. Forró sütőbe tolom, 180 fokon sütöm kb. 20 percig.
Rengeteget változtak a képeid!
VálaszTörlésEgyre jobbak, és jobbak! Eddit sem volt gond velük, de most egy ideje tényleg tökéletesek!:)
Szepyke,
VálaszTörlésköszönöm az észrevételedet! :) Sokat jelent, hogy tudok néha természetes fénynél is fotózni. Hétköznap, este főzök és a lámpafény ront a képminőségen. Speciális elszerelésem nincs, (sztem nem is lesz), illetve nem is igazán értek a fotózáshoz. De minden dícséretnek nagyon örülök!!!! :)
Finom lehet így zellerrel is! :)
VálaszTörlésEgyetértek Szepyvel, tényleg nagyon szép képeket készítesz, le a kalappal! :))
Hát én ezt eleszegetném főételként is! :)
VálaszTörlésNagyon klassz!!! És tényleg a kép is!
Szerintem is a burgonyalepény a helyes elnevezés! Ráadásul nagyon jól néz ki, a szárzellertől pedig különleges-tetszik!!
VálaszTörlésEgycsipet,
VálaszTörlésköszönöm, aranyos vagy!
Adri,
nekem is tökéletes főételnek, szeretem az ilyen jellegű kajákat. A fiúk persze örültek a húsnak, amit mellé tálaltam. :)
Trinity,
üdv. nálam ismét, jó, hogy benéztél! :)
Imádom a szárzellert, van még belőle, valamihez hasznosítom.
Csodálatosan szép fotókat készítesz, ma kicsit visszaolvastam a blogodon is! :)
VálaszTörlésRaindrop,
VálaszTörlésköszi, és üdv. nálam. :)