Ezt az édességet azért készítettem, korán reggel, mert nincs vele, túl sok munka, viszont egész nap rá lehet járni. Azért kapta e nevet, mert vannak hasonlóságok a tiramisuhoz, de ebben van túró is , viszont mascarpone helyett csöpögtetett tejfölt használtam. A tejszín kívánkozott bele az állag lazítása miatt. A kávés, rumos alapízt meghagytam és még reszeltem bele csokit is. A gyermekem már megkóstolta. Szerintem el fog fogyni a nap folyamán.
Hozzávalók (20X30 cm-es formához):
28 db babapiskóta
1,5 dl erős fekete kávé
0,5 dl fehér rum
5 púpos evőkanál porcukor
1 vaniliás cukor
50 dkg félzsíros túró
2 dl tejszín
450 g tejföl 12 órán át csöpögtetve
5 dkg étcsokoládé
szóráshoz kakaópor
Elkészítés:
Megfőzöm a kávét, hozzáöntöm a rumot. Belemártogatom egyenként a babapiskótát. (Ha valakinek macerás ez a művelet locsolhatja lerakás után a piskótát). A túrót kikavarom a cukorral és a csöpögtetett tejföllel. A tejszínt külön edényben felverem kemény habbá, nem teszek bele fixálót. A két krémet könnyedén összekeverem. Az edénybe lerakok egy sor babapiskótát, megkenem a krém felével, ráreszelem a csokit. Újabb sor piskóta következik. A maradék krémet rásimítom. Lefóliázom az edényt és hűtőbe teszem. Közvetlen tálalás előtt megszórom kakaóporral.
Ez a misú mennyei lehet :))) Vittem is, köszönöm
VálaszTörlésnagyon fincsinek tűnik!
VálaszTörlésegy picike elírásra bukkantam a receptedben!
"..A túrót kikavarom a cukorral és a csöpögtetett túróval.."
Kellemes hétvégét! :)
medway
Mr,
VálaszTörlésjavítottam az elírást, köszi. :)
Hmm, fincsi lehet! Azon filozofálok fél órája, hogy mit csináljak a maradék túrómból és ez már a második klassz recept, amibe belefutottam. Lehet, hogy a végén kevés lesz a maradék.. :D
VálaszTörlésFincsi lehet ez a túrómisu!
VálaszTörlésJó a neve is:-)
Misut máris imádom, és épp ilyenekre vadászom és gyüjtögetem őket júniusig, ugyanis akkor kell nekem egy nagycsomó illlesmit csinálni. :) Ugye hagytatok egy szelet kóstolóba?
VálaszTörlésEz iszonyat jó lehet!:) Milyen jól néz ki! Tökéletes!
VálaszTörlésJaj, teljesen odavagyok! Olyan fotokat keszitesz ezekrol a finomsagokrol, hogy mar a latvanytol no a hatso felem!
VálaszTörlésCsodaszep ez is! Szivbol gratulalok!