2010. március 27., szombat

Túrómisu


A mai program ismét kertészkedés. Nem biztos, hogy mindent el tudunk végezni, amit beterveztünk, mert eléggé borult az ég, szerintem nem ússzuk meg eső nélkül. A fűszernövényeket szeretném elvetni, illetve még mindig volna néhány bokor, amit meg kell metszeni.
Ezt az  édességet azért készítettem, korán reggel, mert nincs vele,  túl sok munka,  viszont egész nap rá lehet járni.  Azért kapta e nevet, mert vannak hasonlóságok a tiramisuhoz,  de ebben van túró is ,  viszont mascarpone helyett csöpögtetett tejfölt használtam. A tejszín kívánkozott bele az állag lazítása miatt. A kávés, rumos alapízt meghagytam és még reszeltem bele csokit is. A gyermekem már megkóstolta. Szerintem el fog fogyni a nap folyamán.

Hozzávalók (20X30 cm-es formához):
28 db babapiskóta
1,5 dl erős fekete kávé
0,5 dl fehér rum
5 púpos evőkanál porcukor
1 vaniliás cukor
50 dkg félzsíros túró
2 dl tejszín
450 g tejföl 12 órán át csöpögtetve
5 dkg étcsokoládé
szóráshoz kakaópor


Elkészítés:
Megfőzöm a kávét, hozzáöntöm a rumot. Belemártogatom egyenként a babapiskótát. (Ha valakinek macerás ez a művelet locsolhatja   lerakás után a piskótát). A túrót kikavarom a cukorral és a csöpögtetett tejföllel. A tejszínt külön edényben felverem kemény habbá, nem teszek bele fixálót. A két krémet könnyedén összekeverem. Az edénybe lerakok egy sor babapiskótát, megkenem a krém felével, ráreszelem a csokit. Újabb sor piskóta következik. A maradék krémet rásimítom. Lefóliázom az edényt és hűtőbe teszem. Közvetlen tálalás előtt megszórom kakaóporral.



8 megjegyzés:

  1. Ez a misú mennyei lehet :))) Vittem is, köszönöm

    VálaszTörlés
  2. nagyon fincsinek tűnik!
    egy picike elírásra bukkantam a receptedben!
    "..A túrót kikavarom a cukorral és a csöpögtetett túróval.."

    Kellemes hétvégét! :)

    medway

    VálaszTörlés
  3. Mr,
    javítottam az elírást, köszi. :)

    VálaszTörlés
  4. Hmm, fincsi lehet! Azon filozofálok fél órája, hogy mit csináljak a maradék túrómból és ez már a második klassz recept, amibe belefutottam. Lehet, hogy a végén kevés lesz a maradék.. :D

    VálaszTörlés
  5. Fincsi lehet ez a túrómisu!
    Jó a neve is:-)

    VálaszTörlés
  6. Misut máris imádom, és épp ilyenekre vadászom és gyüjtögetem őket júniusig, ugyanis akkor kell nekem egy nagycsomó illlesmit csinálni. :) Ugye hagytatok egy szelet kóstolóba?

    VálaszTörlés
  7. Ez iszonyat jó lehet!:) Milyen jól néz ki! Tökéletes!

    VálaszTörlés
  8. Jaj, teljesen odavagyok! Olyan fotokat keszitesz ezekrol a finomsagokrol, hogy mar a latvanytol no a hatso felem!
    Csodaszep ez is! Szivbol gratulalok!

    VálaszTörlés