Hozzávalók:
60 dkg marha lábszár
1 nagyobb fej vöröshagyma
füstölt húsos szalonna
25 dkg barna csiperke
kakukkfű (nekem csak szárított volt itthon)
só
bors
római kömény
3 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 zöld paprika
zsír
Elkészítés:
A zsíron kiolvasztom a kockára vágott füstölt szalonnát. Ha szép színe van már a szalonnának kiszedem egy szűrőkanállal, a visszamaradt zsírban pedig megfonnyasztom a hagymát. A párolt hagymához hozzáadom a megmosott és vékony csíkokra vágott húst, sózom és néhány percig párolom. Ha megváltozott a hús színe, rádobom a feldarabolt paradicsomot és a zöld paprikát, megszórom kakukkfűvel, római köménnyel, öntök rá egy kis vizet (kb. 1-1,5 dl-t), visszateszem a szalonna kockákat és lefedem a kuktát. Sípolástól számítva 20 percig főzöm az ételt. Lehűtöm az edényt és leveszem a tetejét, beleszórom a megmosott és felszeletelt gombát, öntök hozzá még egy kis vizet, majd újabb 5-8 percre lezárom a fazekat. Miután letelt az újabb várakozási idő, ismét lehűtöm az edényt, hideg vizes csap alatt és leveszem a tetejét, majd még néhány percig fedő nélkül hagyom a lángon, hogy besűrűsödjön a leve. A végeredmény egy tokányszerű, szaftos, barna levű, finom étel lesz. Nokedlivel tálalom.
1 nagyobb fej vöröshagyma
füstölt húsos szalonna
25 dkg barna csiperke
kakukkfű (nekem csak szárított volt itthon)
só
bors
római kömény
3 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 zöld paprika
zsír
Elkészítés:
A zsíron kiolvasztom a kockára vágott füstölt szalonnát. Ha szép színe van már a szalonnának kiszedem egy szűrőkanállal, a visszamaradt zsírban pedig megfonnyasztom a hagymát. A párolt hagymához hozzáadom a megmosott és vékony csíkokra vágott húst, sózom és néhány percig párolom. Ha megváltozott a hús színe, rádobom a feldarabolt paradicsomot és a zöld paprikát, megszórom kakukkfűvel, római köménnyel, öntök rá egy kis vizet (kb. 1-1,5 dl-t), visszateszem a szalonna kockákat és lefedem a kuktát. Sípolástól számítva 20 percig főzöm az ételt. Lehűtöm az edényt és leveszem a tetejét, beleszórom a megmosott és felszeletelt gombát, öntök hozzá még egy kis vizet, majd újabb 5-8 percre lezárom a fazekat. Miután letelt az újabb várakozási idő, ismét lehűtöm az edényt, hideg vizes csap alatt és leveszem a tetejét, majd még néhány percig fedő nélkül hagyom a lángon, hogy besűrűsödjön a leve. A végeredmény egy tokányszerű, szaftos, barna levű, finom étel lesz. Nokedlivel tálalom.
Megjegyzés: A főzési idő változhat, függ az állat korától. A folyadék egy része lehet esetleg fehérbor is.
Nagyon jól néz ki, isteni lehet
VálaszTörlésMennyei lehet! Ha hallottad volna, mekkorát kordult a hasam, szerintem most azonnal küldenél egy tányérral. :D
VálaszTörlésNagyon gusztusosan elkészítetted, biztos finom!
VálaszTörlésBianka,
VálaszTörlésTényleg nagyon fincsi lett, már régen ettünk marhát, olyan jól esett.
Egycsipet,
nem csodálom, hogy korgott a gyomrod, negyed tizenkettő már majdnem ebédiő.:)
Liza,
köszi. :)