2010. június 28., hétfő

Snidlingből is lehet...



Természetesen van még más hozzávaló is ebben a levesben a metélőhagymán kívül, de az a főszereplő. Meg kell, hogy mondjam nagyon drága leves!!!!! Na nem a hozzávalók ára miatt, hanem a járulékos költségek miatt. Eltörtem a mixer műanyag tartályát, levertem a pultról véletlenül (hála istennek a leves már nem volt benne). Lepattant belőle egy darab, illetve mosogatás közben vettem észre, hogy meg is repedt, tehát folyékony dolgok turmixolására már nem lesz alkalmas. (Nász ajándék volt…) És most esik le, hogy a másik tárgy is nászajándék volt!! Azt viszont fotózáskor borítottam fel, egy gyönyörű, egyedi üveg váza volt, számomra értéke felbecsülhetetlen. Húúú, rossz ómen…:(
Na de vissza a leveshez…..
Rengeteg a snidling a kertben, használom mindenféle mártáshoz, húsok, köretek, saláták ízesítésre, bagettbe,  de még mindig gyönyörű. Levest kívántam, és ez született meg. Leves betétként pedig Bianka sajtos gombócait használtam. (Recept itt.) Feleztem az ő adagját, igazán remek volt így együtt. Frissen sült zsemlével ettük.

Hozzávalók:

5 szál újhagyma
1 nagyobb csokor snidling
2 ek olaj
2 db tojásnyi méretű új krumpli
fél dl száraz fehér bor
2-3 dl zöldség alaplé
bors
1 ek liszt
1 doboz (175 g-os tejföl)


Elkészítés:

Az olajon a felkarikázott újhagymát megfonnyasztom, hozzáadom a snidlinget apróra vágottan, (hagyok a díszítéshez), azzal is párolom kicsit. Felöntöm borral, sózom, borsozom, beleteszem a vékonyra szeletelt krumplit és felöntöm zöldség alaplével, és vízzel. Készre főzöm, és pépesre turmixolom. A tejfölben elkeverem a lisztet, forró levessel hígítom és kikavarom, majd hozzáadom a leveshez és kiforralom. Közben elkészítem a gombócokat és belefőzöm a levesbe. Ha feljönnek a leves tetejére, még néhányat rottyantok rajta, és kész.
Aprított snidlinggel díszítem tálaláskor.



6 megjegyzés:

  1. A leves nagyon guszta, de kár a nászajándékokért, elhiszem, hogy sajnálod!!!

    VálaszTörlés
  2. Ó te szegény, de legalább a leves kárpótol

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta, és isteni finom lehetett. Sajnállak az elvesztett tárgyaidért. Én olyankor ha eltörik valami, napokig magam alatt vagyok. Gondolom te is, amilyen kedvesek voltak neked ezek a tárgyak.:(

    VálaszTörlés
  4. Liza,
    igen nagyon sajnálom a eltört tárgyaimat! :(
    Jó, hogy kettőnél megálltam, és nem volt harmadik!

    Bianka,
    köszi a gombócokat! :)

    Gizike,
    még egy eltört pohár is megvisel! Viszonylag nem vagyok törős fajta... Ez a hétvége volt, most ilyen szerencsétlen. Legutóbb poháron sütöttem kosárkákat (valamikor a télen), akkor törtem el poharat. Azelőtt pedig 2008 karácsonyán két talpas poharat koccantottam össze, mindkettő áldozat lett.
    Mióta háztartást vezetek, az pedig már 20 éve, talán még egy, két tányér és kész. Egész jó arány, nem?

    VálaszTörlés
  5. Thrini, gondolom, nem vigasztal, de én is mostanában kezdtem törni...sajnálom az eltört cuccaidat:(
    a leves jó ötlet, nekem is van sok snidlingem, úgyhogy majd én is bevetem:)

    VálaszTörlés
  6. :((( Jaj, de sajnálom!
    A leves viszont remek lehet.

    VálaszTörlés