2011. január 1., szombat

Lencse 2011-ben is

                         



Új recepttel még mindig nem tudok jeleskedni, valahogy   nem indulnak be az agysejtjeim. Másra koncentrálok még, de remélem hamarosan -ha nem is gyakran-, de lesznek új ételek, itt a blogon.
A lencsének, azért szentelek egy bejegyzést. A recept a régi, kb. 14 éve ezt főzöm. Itt megtalálható. (Annyi módosult a receptben, hogy húsleves kockát már nem használok, illetve nem tettem bele zellert. A hagymát apróra vágtam és pici olajon megfonnyasztottam, megszórtam kb. 1 teás kanálnyi őrölt csemege paprikával, felöntöttem pici vízzel és úgy adtam a leveshez. Egyébként minden más az eredeti recept alapján.) Szilveszter napján készítem el, jókora mennyiségben, és ezt esszük újévkor is. Ha megyünk bulizni, ha nem, ez a leves mindig nagyon jól tud esni az emberlányának, fiának. Nálunk a csípős házi kolbász -ami saját készítésű-, dobja fel a levest, de kolbász nélkül is nagyon finom, szívből ajánlom az elkészítését. Nem csak a babona miatt főzöm, inkább már hagyomány, és tényleg nagyon jót tesz a másnapos gyomornak is.



3 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik a felső kép Thrini, nagyon ötletes! :) És a leveske is finom lehet, pláne, hogy én ismerem is a belekerülő isssteni házikolbász ízét.... nyammmi! :)
    Boldog Újat! :)

    VálaszTörlés
  2. Szia Duende!!

    Köszi, és Nektek is boldog 2011-et!!! :)

    VálaszTörlés
  3. Nekem minden recept új, mert én még nem főztem lencsét :)

    VálaszTörlés