2009. december 10., csütörtök

Sonkás, kelbimbó leves


Hozzávalók:
30 dkg kelbimbó
15-20 dkg házi füstölt sonka
fél fej hagyma (lehet póré, lila vagy vörös)
1 doboz tejföl
liszt
só, bors, tárkony
1 húsleves kocka
zsiradék
1 tojás

Elkészítés:
A zsiradékon megfonnyasztom az apró kockára vágott hagymát, rádobom a csíkokra vágott füstölt sonkát együtt párolom. Felöntöm vízzel, beleteszem a húsleves kockát, sózom, borsozom beleszórom a tárkonyt . Ha már majdnem puha teljesen a sonka, akkor hozzáadom a kelbimbót és készre főzöm. 1 ek lisztet kikavarok egy kis dobozos tejföllel és besűrítem a levest. A végén egy tojásból készített nokedlit szaggatok a levesbe, hogy még tartalmasabb legyen.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon finom levest főztél!!! Szívesen megkóstolnám, szeretem a tárkony ízét meg a sonkáét meg a .....Most nagyokat nyelek!!:)

    VálaszTörlés
  2. Gizi: Tényleg fincsi volt, már vágytam egy kis levesre. A tárkonyt én is imádom.

    VálaszTörlés