2010. október 10., vasárnap

Kedvenc őszi salátám

Ez az egyik kedvenc őszi salátám. Évek óta terítéken van nálunk.  A barátnőimnek is ízlik, ha jönnek vendégségbe hozzánk, szoktam nekik készíteni. Természetesen sülttel együtt kínálom. (Kacsával, libával nagyon jó!!)
A zöld hozzávaló bármiféle lehet, most én madársalátával alapoztam meg, de választható,  ami éppen kapható. Valamilyen mix vagy egyszerű jégsaláta is. Úgy lenne igazán klassz, ha az összes hozzávaló saját termés lenne, de csak a dió a mienk, a többi boltból származik.
Nagyon szép és finom szőlőt kaptam, a körtével is nagyon elégedett vagyok, mert nem kemény és íztelen.
A rákerülő öntet sem bonyolult, egy kis olivaolaj és balzsam ecet keveréke, némi sóval. Pillanatok alatt összedobható, szemnek, szájnak kellemes a végeredmény.




A salátát megmosom, megszárítom és egy üveg tálba teszem. A szőlőt is megmosom, leszemezem. A diót durvára vágom. A körtét szintén megmosom, kettévágom, kimetszem a magházát, majd újból félbevágom és kis kockákra darabolom. A héját rajta hagyom. A sajtot is megfelelő méretűre darabolom. Az így előkészített alapanyagokat a tálban megsózom, löttyintek rá olivaolajat,  balzsam ecetet és salátás kanállal összekeverem. Azonnal tálalom.

9 megjegyzés:

  1. Igen, nagyon guszta, szerintem is.-)

    VálaszTörlés
  2. Hú, ez isteni lehet Thrini!

    (És a citromtortád is tökéletes, valamikor meg is sütöm.)

    VálaszTörlés
  3. Csodás lett a kép, guszta a sali!

    VálaszTörlés
  4. Igen, tényleg nagyon jól néz ki, és milyen finom, frissítő lehet!

    VálaszTörlés
  5. Nem is csodálom, hogy kedvenced. Nagyon szeretem a szőlőt sajttal én is. Salátában még nem próbáltam őket, de nagyon ötletes! A fotó pedig pazar! :)

    VálaszTörlés