Egyébként egy teljesen egyszerű leves, olyan hozzávalókból, ami szinte mindig van itthon. Csak ajánlani tudom!!
Elkészítés:
Meghámozom, megmosom és felszeletelem a répát és a burgonyát. A hagymát megpucolom és lereszelem. Az olvasztott zsíron néhány percig párolom a zöldségeket a hagymával, sózom és felöntöm vízzel kb. 1-1,2 liternyivel. Teszek bele curryport, fehérborsot, a megmosott, magjaitól megszabadított chilit is hozzáadaom, feldarabolva. (Én szárított paprikát használtam.) Ha megfőttek a zöldségek, rúdmixerrel pürésítem a levest. Ha szükséges, mert sűrűnek tűnik, hígítható egy kis vízzel utólag. Egy evőkanálnyi tejfölt kikavarok néhány merőkanál forró levessel, majd beleöntöm a levesbe és kiforralom. Tálaláskor adható hozzá még tejföl. Sajtot is lehet rá szórni. Pirítóssal fogyasztható.
Tyű, ezt vittem, köszi szépen! :) Tudod, levesimádó vagyok és sárgarépa krémlevest még sosem készítettem. Ez nagyon szimpi!
VálaszTörlésJa igen. És csodásak a tányérok. Hol lehet ilyet kapni? Régen volt egy hasonló készletem, de már csak 2-3 darab van meg belőle... Pedig nagyon szerettem.
VálaszTörlésMaradok a kakaós tekercsnél, de a képek csodásak :)
VálaszTörlésDuende,
VálaszTörlésna, kíváncsi vagyok, hogy ízlik majd....
Megyek eszek még egy adagot... :)
A tányérokat a Corában vettük néhány hónapja.
Bianka,
nem szereted a répát? Pedig hidd el jó ebben a levesben, nem egy répafőzelék jellegű. :)