2011. március 6., vasárnap

Már megint répa

Nem unom még!!! Volt még itthon néhány db ebből a finom zöldségből, nem szerettem volna, ha túl fonnyad és a komposzton végzi, inkább főztem egy fincsi levest. A lelke a levesnek a currypor és a chili. Jó kis csípős lett, mert mindjárt az elején beletettem a paprikát. Legközelebb azért óvatosabb leszek. Ugyanis nem mindig viseli jól a gyomrom a túl csípős ételt, és vigyáznom kell, hogy ne ragadtassam el magam.

Egyébként egy teljesen egyszerű leves, olyan hozzávalókból, ami szinte mindig van itthon. Csak ajánlani tudom!!











Elkészítés:

Meghámozom, megmosom  és felszeletelem a répát és a burgonyát.   A hagymát megpucolom és lereszelem. Az olvasztott zsíron néhány percig párolom a zöldségeket a hagymával, sózom és felöntöm vízzel kb. 1-1,2 liternyivel. Teszek bele curryport, fehérborsot,   a megmosott, magjaitól megszabadított chilit is hozzáadaom, feldarabolva. (Én szárított paprikát használtam.) Ha megfőttek a zöldségek, rúdmixerrel pürésítem a levest. Ha szükséges, mert sűrűnek tűnik, hígítható egy kis vízzel utólag. Egy evőkanálnyi tejfölt kikavarok néhány merőkanál forró levessel, majd beleöntöm a levesbe és kiforralom.  Tálaláskor adható hozzá még tejföl. Sajtot is lehet rá szórni. Pirítóssal fogyasztható.

4 megjegyzés:

  1. Tyű, ezt vittem, köszi szépen! :) Tudod, levesimádó vagyok és sárgarépa krémlevest még sosem készítettem. Ez nagyon szimpi!

    VálaszTörlés
  2. Ja igen. És csodásak a tányérok. Hol lehet ilyet kapni? Régen volt egy hasonló készletem, de már csak 2-3 darab van meg belőle... Pedig nagyon szerettem.

    VálaszTörlés
  3. Maradok a kakaós tekercsnél, de a képek csodásak :)

    VálaszTörlés
  4. Duende,
    na, kíváncsi vagyok, hogy ízlik majd....
    Megyek eszek még egy adagot... :)

    A tányérokat a Corában vettük néhány hónapja.

    Bianka,
    nem szereted a répát? Pedig hidd el jó ebben a levesben, nem egy répafőzelék jellegű. :)

    VálaszTörlés