2011. március 13., vasárnap

Céklasaláta 2.


Szoktatok lilakáposztát almával párolni? Nagyon finom. Nos, ez a saláta, annak céklás változata. Mondhatom még a káposztás verziónál is finomabb.És ezt nem csak én állítom.  Hamar készen van és nagyon eteti magát. A céklát almareszelőn lereszeltem, a hagymát is, így gyorsan megpárolódtak. Mindenféle sülthöz isteni, de akár magában bagettel is fogyasztható.







Elkészítés:

A céklát meghámozom, a hagymát is megszabadítom a héjától, mindkettőt lereszelem almareszelőn. Néhány kanál olivaolajat öntök egy serpenyőbe, hozzáadom a céklát, hagymát, sózom, megszórom őrölt köménnyel, tekerek rá borsot, adok hozzá cukrot és elkezdem párolni. Időközben mehet hozzá egy kis víz. Mikor már kellő puhák a hozzávalók, a meghámozott és kis kockára vágott almát is hozzáadom, azzal már csak néhány percig párolom, és legvégül löttyintek rá némi balzsamecetet. A fűszerezés  mennyisége természetesen mindenkinek szájíze szerint, kóstolás alapján történik.


Már fejben elkészült a következő céklasaláta, hamarosan jövök azzal is, csak fel kell töltenem a készletet, mert elhasználtam az itthon lévő mennyiséget.

Egy hasonló finomságot itt olvashattok.

5 megjegyzés:

  1. Ez nagyon finom lehet! :)Pont ilyeneket kedvelünk mi is!
    Éva

    VálaszTörlés
  2. Szuper ötlet, biztosan nagyon finom volt. Én mint céklaimádó, feltétlen kipróbálom.:)

    VálaszTörlés
  3. Jó az ötlet, lilakáposztát szoktam almával együtt párolni (hurkához :), de céklával még nem próbáltam. Ki fogom próbálni! Köszi!

    VálaszTörlés
  4. Már a színe is ínycsiklandozó

    VálaszTörlés