2011. március 30., szerda

Éled a fűszerkert

Végre kihajtottak, észhez tértek annyira a fűszernövényeim, hogy lehet belőlük csipegetni.  A legszebb a snidling.  Nagy dolog ez nálam, mert én télen nem nagyon használok ilyesmit. Lehet  kapni a helyi multikban -kis választékban- némelyiket, de nem nagyon szoktam venni, nem bírják  a konyha klímáját és pillanatok alatt kipusztulnak, ezért inkább nem költöm rájuk a pénzt. Viszont alig várom a tavaszt, hogy a saját termést igénybe vehessem.
Csirke combokat készítettem ki a vacsorához, úgy gondoltam, jót tesz nekik egy kis színesítés. Kényelmes megoldásként együtt sütöttem a körettel. Alulra került a krumpli szeletelve, meghintve nagyszemű tengeri sóval, meglocsolva olivaolajjal, aprított zöldekkel megszórva. Rákerültek a húsok, ugyanúgy megsózva, megtuningolva a friss fűszerekkel. Alufólia alatt a sütőben ügyesen megsültek 200 fokon. A legvégén levettem a fóliát és megemeltem a hőfokot, rákapcsoltam a hőlégkeverést, és megvártam, hogy szép ropogósra süljön a bőre a csibének.
Használtam oreganot, snidlinget, zsályát és petrezselymet.

Ha valaki előre tervez, akkor az olaj,só, fűszernövény turmixolt keverékével be lehet kenni a húst, és hagyni állni, akkor még finomabb a végeredmény. Nálam hirtelen ötlet volt, már nem tudtam pihentetni őket zöld masszában.

(Kész állapotában már nem örökítettem meg, mert rám sötétedett.)




6 megjegyzés:

  1. Gyönyörű! Összefutott a nyála számban! :)

    VálaszTörlés
  2. Duende,
    :))
    Sülve még gusztább volt!

    VálaszTörlés
  3. Thrini!
    Nekem is a snidling a legszebb, már szedte is róla.
    A kakukkfű, a rozmaring is elindult. Viszont volt egy csodaszép citromfüvem, az kipusztult sajnos. Most ültetek másikat.
    A kép csodás:-)

    VálaszTörlés
  4. De jó, hogy nem készresütött fotót látok, mert már napok óta nem tudok enni, így nem fáj a fogam rá. Nagyon jól néz ki és tuti finom is. Nálunk is nagy kedvencek a tepsis sültek, alatta sülő körettel.

    VálaszTörlés
  5. Juj micsoda színek micsoda finomság

    VálaszTörlés
  6. Gesztenye,
    sajnos nekem a rozmaring purcant ki. De nem adom fel a kísérletezést, újból veszek egy tövet, megpróbálom kint, letakarva átteleltetni.

    Viki,
    az nem jó, ha az ember nem tud enni. :(
    Remélem hamarosan rendbe jösz. :)

    Bianka,
    :)

    VálaszTörlés