2009. december 14., hétfő

Fokhagymás csuka, sütőben sütve


A tengeri halfilékről az a véleményem, hogy egyre jegesebb kiszerelésben lehet kapni, szoktam is mondani, hogy drágán vettem jeget. Friss halat nem tudok beszerezni könnyen, legalábbis tisztított, filézett formában. Élő halat esetleg horgász ismerősöktől vehetnék, de nem érzek elég kedvet és szakértelmet a pucoláshoz. A csukát viszont kaptuk ajándékba, és konyhakész állapotban. Micsoda szerencse!

Hozzávalók:
a súlyát nem mértem, de kb. 60 cm-es volt a megboldogult, kb. 8 db tenyérnyi szelet
1 kis fej fokhagyma

olaj
fehérbor

Elkészítés:
A halszeleteket alaposan bedörzsöltem sóval, állni hagytam. A fokhagymát lereszeltem és bedörzsöltem vele a húst. Kiolajozott sütőtálba pakoltam őket, pici fehérbort öntöttem rá és 200 fokos sütőben sütöttem, kb. 20 percig.

2 megjegyzés:

  1. A legfinomabb halacska nekem a csuka! Úgy készítetted el, ahogy én is szívesen megenném! :)

    VálaszTörlés
  2. Ancsika! Képzeld először ettem csukát! Gyönyörű fehér húsa volt, és a fokhagymától nagyon finom ízt kapott.

    VálaszTörlés