2010. március 5., péntek

Ecetes uborka a kenyérben

Egyik este csak levest főztem. A gyermekem sérelmezte is, mert szerinte éhes marad egy tányér leves után. Persze akkor még nem tudta, hogy desszert is lesz. De a békesség kedvéért készítettem "gyorsan" három bagettet is, ha mégis megéhezne vacsorán kívül, akkor legyen legalább betevő kenyér. Persze  aznap már nem kért belőle. De másnap reggel jó volt szendvicshez. Hogy jön ide az uborka? A hűtőben volt maradék joghurtos mártogató. Szoktam a kenyérbe tenni joghurtot, gondoltam ne menjen kárba, jó lesz az a tésztába, azért mert tartalmaz reszelt savanyú ubit, és kaliforniai paprikát. Szép lett a színe a paprikától, olyan tini lányos, barackszín.

Hozzávalók:
40 dkg vegyes liszt (finom, kenyér, és rétes, ez azért alakult így, mert mindegyik zacsi darab volt, és legalább elhasználtam)
1 dkg élesztő
2 ek olaj
1 kk só
1 kk cukor
3 dl folyadék (joghurt kb. 0,6 dl a többi víz)
kb. 1 pici savanyú ubi reszelve
2 ujjnyi csík kaliforniai paprika reszelve

Elkészítés:
Minden hozzávalót beleteszek a kenyérsütő gépbe és kétszer 10 percig kevertetem. Aztán átteszem a kelesztőtálba és megkelesztem. Lisztezett pulton formázom, sütőpapíros tepsire rakom, bevágom a tetejét éles késsel, pihentetem kb. 25 percig. Előmelegített, 180 fokos sütőben sütöm kb. 25 percig. Rácsra teszem hűlni.


8 megjegyzés:

  1. És milyen lett - mármint ízre??? :)

    VálaszTörlés
  2. Na, ez a nem semmi. Az ember nem is gondolná a hozzávalókat nézve, hogy ebből mi fog kisülni. :) És milyen szépek lettek! Nekem tuti ízlene.
    Nézz be hozzám, vár Rád egy kis "Tavaszi napfény"!

    VálaszTörlés
  3. Egycsipet,
    mindenkinek ízlett a kenyér, aki kóstolta.

    Adri,
    voltam nálad, köszi a meglepit! :)

    VálaszTörlés
  4. Thrini, ebben biztos voltam. :) Az uborka érdekelt leginkább, hogy mennyire érződött benne? Szeretem a savanyúságokat tartalmazó ételeket, de kenyérhez még nem volt szerencsém.

    VálaszTörlés
  5. Egycsipet,
    nem volt tolakodó az uborka, a savanyúsága sem volt túl domináns. Nem tudtam én sem elképzelni milyen lesz... Javaslom kipróbálásra:)

    VálaszTörlés
  6. Thrini, megfogadom a javaslatod. Imádom az uborkás dolgokat, legyen az akár a kenyér belseje is. Ebből már csak egy darabja kolbász hiányzott :))

    VálaszTörlés
  7. Köszi Thrini, ki fogom próbálni! :)

    VálaszTörlés
  8. Hatalmas!:) Ki fogom próbálni, csak lenne már időm sütni..

    VálaszTörlés