2010. május 22., szombat

Sápadt saláta


Voltam  könyvtárban és találtam egy klassz szakácskönyvet. Az első recept, ami megtetszett benne, ezé a salátáé. Minden alapanyag volt itthon hozzá, ezért el is készítettem. Néhány perc alatt megvan és nagyon finom. (Az arányokon és magán a recepten is változtattam picit.)
Egyébként még van néhány szimpatikus étel a könyvben, szerintem többet is ki fogok próbálni.
(Sajnos mire fotózásra került sor, beborult és felhőszakadás kerekedett, ezért nem sok fény volt a képekhez :( )


Hozzávalók 4 adaghoz:
12 dkg kuszkusz
5 dkg szeletelt mandula
2 ek capri bogyó (sós lében eltett, kimosva)
1 ek citromhéj, aprított állapotban
1 ek aprított, friss zsálya levél
3 dl víz
2 ek vaj
citrombors
50 dkg   csirkemell
olivaolaj





Elkészítés:

A vizet, sóval felforralom, ráöntöm a kuszkuszra és lefedem. A megmosott citromot lehámozom és egy evőkanálnyi héjat apróra vágok. A zsályát is felaprítom. Megmosom a kapribogyót. Egy serpenyőben megolvasztom a vajat, beleteszem a citromhéjat, zsályát, mandulát, kapribogyót és néhány percig pirítom, míg a mandula kap egy kis színt. Majd hozzáöntöm a kuszkuszhoz.
A megmosott csirke húst,   csíkokra vágom, megszórom citromborssal, sóval  és olivaolajba forgatom, majd néhány perc alatt megpárolom serpenyőben. Ha puha a hús,  hozzáborítom a kuszkuszhoz és alaposan összekeverem. Ha szükséges utánsózom és szórok még rá borsot.
Pirítóst adok mellé. A sápadtságon némi zöld segíthetne, de én most kihagytam.


                               

Eredeti recept: Donna Hay: Ízvarázs

6 megjegyzés:

  1. Ez egy nekem való recept, el is mentettem. Köszi!:)

    VálaszTörlés
  2. Sofia,
    úgy látom kedveled a kuszkuszt, mint ahogy én is. Annyira hamar készül belőle étel, és tényleg nagyon sok féleképpen fogyasztható.
    Örülök, hogy vitted a receptet. :)

    VálaszTörlés
  3. Hú, ez zseniális! :) Én is vittem! :)

    VálaszTörlés
  4. Csodás és a képek is. Én is mentem :)

    VálaszTörlés
  5. Thrini,
    benne vagyok egy cserébe! :)

    VálaszTörlés