Ez a recept Anyukámtól van, ő főzte gyerekkoromban és nagyon szerettem. Még ma is készíti időnként. Én is megismertettem Gyermekemmel és kedveli. Volt egy időszak, amikor nagyon sűrűn kérte, hogy főzzem, majd ráunt és kicsit hanyagoltuk. Most újra étlapra került. Teljesen hétköznapi étel, egy kicsit pikáns a karamellizált cukor és mustár párosítástól. Köretnek tésztát főzök hozzá, de a nokedli is remek mellé.
Hozzávalók:
70-80 dkg csirkemell
1 púpos ek cukor
kb. 1-1,5 ek mustár
2-3 babérlevél
pici fehérbors
só
zsiradék
1 fej vöröshagyma
1,5 dl tejszín
1 ek liszt
Elkészítés:
A hagymát megtisztítom és félkarikákra vágom, zsiradékon megfonnyasztom. Rádobom a megmosott, megtisztított, felcsíkozott húst, sózom és fehéredésig párolom. Közben száraz serpenyőben megpirítom a cukrot, felöntöm vízzel, beledobom a babérlevelet, belekeverem a mustárt és összeforralom, a lényeg, hogy a cukor olvadjon el. Ezt a cukros levet ráöntöm a húsra, megszórom pici fehérborssal és készre párolom. A legvégén a lisztet kikavarom csomómentesre tejszínnel, hozzáöntöm az ételhez és kiforralom.
Megjegyzés: A mustár mennyisége ízlés szerint módosítható, kóstolás, ízlelés alapján. Sertés húsból is készíthető.
Nagyon tetszik, ráadásul csirkemell kell hozzá :)
VálaszTörlésMindenképpen ki fogom próbálni, köszi!
Hasonló volt nálunk is!
VálaszTörlésNagyon jó lehet!:)
Nagyon finom lehet, ki fogom próbálni
VálaszTörlésCsibe,
VálaszTörlésremélem ízleni fog. :)
Szepyke,
és szeretted?
Bianka,
jó étvágyat hozzá!
finnom de meg ha a hagyma meg a csirkemelle parolasa utan en adtam hozza paprikat repat zoldseget paprikat egyut parolom keszre es utanna behabartam tejszines lisztes vegetas habarasal probbajatok ki igy meg jobb a zoldsegek meg jobbizt ad neki jo etvagyat hozza
VálaszTörlés