Ma bal lábbal keltem fel, nagyon nyűgös hangulatban voltam. Nem tudom az okát, sajnos szokott ilyenem lenni. Szegény családom!! Igazán a főzéshez sem volt kedvem, de nem tehettem meg, hogy vasárnap ne legyen ebéd, egyébként is a csirkehús már kiolvadt, a konyhapulton várta a sorsát. Kedvetlenül fogtam hozzá az előkészületekhez, közben puffogtam, hogy mára már jó időt ígértek és helyette megint szemerkél az eső. (Lehet, hogy az idő is oka volt a hangulatomnak?!) Miután betettem a húst a sütőbe és eltelt néhány perc, a fokhagyma és rozmaring illata kezdett érződni a konyhában. Egy halvány mosolyféle rajzolódott az arcomra. Minden modorosság távol álljon tőlem, de tényleg sokkal jobb hangulatom lett az illattól. (A fokhagyma és rozmaring együtt, főként sütve, mindig is meglágyította a szívemet.) Közben kivettem a sütőedényt és megnéztem, mennyire pirul a bőre a húsnak és azt gondoltam lehet még ebből a napból valami….
Úgyhogy kedves háziasszony társaim bátran buzdítalak benneteket, hogy készítsétek el ezt az ételt, garantált gondűző.
Egyébként egy régi kis receptes könyvből van az étel, némi módosítással, a nálam fellelhető hozzávalókhoz igazítva, eredetileg lisszaboni csirke egytál névre hallgat.
Egyébként egy régi kis receptes könyvből van az étel, némi módosítással, a nálam fellelhető hozzávalókhoz igazítva, eredetileg lisszaboni csirke egytál névre hallgat.
Thrini, ez gyonyoru!
VálaszTörlésJudith,
VálaszTörlésköszönöm. :)
Az íze is csodás, persze csak annak, aki szereti a cukkinit és olajbogyót.
Jól néz ki!
VálaszTörlésMajd biztosan kifogom próbálni! :)
üdv.Sz.
Csodás!
VálaszTörlésEl is hiszem Thrini, hogy jobbkedvre derített ez az étel! :) Nagyon-nagyon guszta, isteni lehet!
VálaszTörlésGyönyörű! Nagyon finom az illata :)
VálaszTörlésSzuper recept és istenien néz ki!!! Mivel én is szoktam "nyűgös" lenni, így megfogadom a tanácsodat és elfogom készíteni.:)
VálaszTörlésHű ez fenséges ez tényleg elmulasztja a rossz kedvet :)
VálaszTörlésKöszi Lányok! :)
VálaszTörlés