2010. szeptember 22., szerda

Mit szó'sz, milyen a szósz?

Jellegtelen ízű, kevésbé fűszerezett vagy natúr húsokhoz adok  alkalmanként  valamilyen szószt, mártást. Most snidlinget használtam és egy apró méretű, közepesen csípős, piros színű paprikát, amit mostanában majdnem mindenbe teszek, mert van belőle bőven. :)
Az alap egy   vajas-lisztes-tejszínes keverék. Mit mondhatnék még róla?  Egyszerű, gyors, finom. (Már megint. :))





Hozzávalók:

2-3 db piros, közepesen csípős paprika
1 csokor snidling
2 dl tejszín
1 ek liszt
kb. 1-1,5 ek. vaj
1 pici fehérhagyma
fehérbors





Elkészítés:

A vajat felolvasztom, megfuttatom  benne a reszelt hagymát, az apróra vágott paprikát,  megszórom liszttel, átkavarom néhányszor,  felöntöm 2 dl tejszínnel és 1 dl vízzel. Sózom, borsozom, beleszórom az aprított snidlinget és megvárom, míg besűrűsödik.
Tálaláskor a húsra csurgatom kívánság szerinti mennyiségben.

7 megjegyzés:

  1. Csodaszép lett! Meg persze finom is lehet egy kis csirkemellhez:)

    VálaszTörlés
  2. Olyan guszta! Szeretem a szószos husikat.

    VálaszTörlés
  3. Hű nagyon guszta és igen finom lehet

    VálaszTörlés
  4. Finom lehetett! És a képek is jók, megint...
    :))

    VálaszTörlés
  5. Guszta, de nagyon! Szuper képekkel :)
    Gratulálok!

    VálaszTörlés
  6. Piszke,
    köszi. :)

    Moha,
    éppen csirkemellhez készült. :)

    Csibe,
    én is szeretem.

    Bianka,
    köszi.

    Szemi,
    köszönöm.

    Ami
    köszönöm, aranyos vagy! :)

    VálaszTörlés