Ha választanom kellene az előzőleg postolt lepénykenyér és a mostani között, akkor a J.O-s lenne a befutó. A tésztája mindkettőnek ugyanaz, de az ízesítés más. Érdekes, szeretem a paradicsomot, a paradicsomszószt, a hagymát, a sajtot és mégsem ettem ebből a lepényből csak egy kicsi szeletet, míg a rozmaringosból, akár az egészet meg tudnám enni. Szerintem a kolbászíz a bűnös.
De nem is a magam kedvéért készítettem, hanem Gyermekeméért. Neki természetesen bejött, 3 szeletet evett meg egymás után, 2 szeletet pedig elvitt a haverjának. A családfőnek éppen jutott belőle.
A tésztát tovább sütöttem, mint az előző verziónál, valahogy olyan érzésem volt, mikor megnéztem 20 perc után, hogy nyers még a közepe, (gondolom a sok feltét miatt) ezért még kapott 10 percet.
Receptet nem írok, a tészta hozzávalói és elkészítése itt található. Egy nagy tepsibe tettem sütőpapírt, ráhelyeztem a téglalap alakúra nyújtott tésztát, megkentem olivaolajjal és paradicsomszósszal, tettem rá házi szalámit, sonkát. Lilahagyma és paradicsom szeletek kerültek rá és kb. 15 dkny-i reszelt sajt, aminek a nevét nem jegyeztem meg, valami pizzára való, ezt ajánlották a boltban. 200 fokra előmelegített sütőben sütöttem 30 percig. 8 szeletre vágtam.
Ezt az alapreceptet használom mindig, csak a rávaló tér el, attól függően, hogy kinek készül és mihez. Ha egyféle fűszernövény és olivaolaj kerül rá, akkor 20 perces sütés elég, és akkor pihekönnyű a tészta. Ezzel a magyaros feltéttel olyan pizzás jellegű, ha hasonlítanom kellene valamihez.
Egy a lényeg: jól variálható alaptészta.
Ezt az alapreceptet használom mindig, csak a rávaló tér el, attól függően, hogy kinek készül és mihez. Ha egyféle fűszernövény és olivaolaj kerül rá, akkor 20 perces sütés elég, és akkor pihekönnyű a tészta. Ezzel a magyaros feltéttel olyan pizzás jellegű, ha hasonlítanom kellene valamihez.
Egy a lényeg: jól variálható alaptészta.
Nagyon guszta!
VálaszTörlésThrini, én azt vettem észre, hogy a mártással kell csínyján bánni. Csak keveset kell tenni rá, mert ha sok, akkor van az embernek olyan érzése, hogy nyers maradt...
VálaszTörlésOttis,
VálaszTörlésköszönöm.
Kata,
azt mondod? Ecsettel kentem szét a mártást, de legközelebb még jobban odafigyelek.
A legszéle, ahol nem volt feltét, az másképp sült, én azért gondoltam, hogy a túlpakolás lehet az oka. De az a tíz perc megoldotta a problémát.
Guszta, nagyon!...én sem tudnék egy szeletnél megállni! :)
VálaszTörlésNagyon finom lehet. Bár rég nem vagyok gyerek kérhetek :)
VálaszTörlésNekem ez a feltét is nagyon bejön.
VálaszTörlés