2010. szeptember 15., szerda

Gyerekkoromból


Ez a recept Anyukámtól van, ő főzte  gyerekkoromban és nagyon szerettem. Még ma is készíti időnként. Én is megismertettem Gyermekemmel és kedveli. Volt egy időszak, amikor nagyon sűrűn kérte, hogy főzzem, majd ráunt és kicsit hanyagoltuk. Most újra étlapra került. Teljesen hétköznapi étel, egy kicsit pikáns a karamellizált cukor és mustár párosítástól. Köretnek tésztát főzök hozzá, de a nokedli is remek  mellé.


Hozzávalók:
70-80 dkg csirkemell
1 púpos ek cukor
kb. 1-1,5 ek mustár 
2-3 babérlevél
pici fehérbors

zsiradék
1 fej vöröshagyma
1,5 dl tejszín
1 ek liszt


Elkészítés:
A hagymát megtisztítom és félkarikákra vágom, zsiradékon megfonnyasztom. Rádobom a megmosott, megtisztított, felcsíkozott húst, sózom és fehéredésig párolom. Közben száraz serpenyőben megpirítom a cukrot, felöntöm vízzel, beledobom a babérlevelet, belekeverem a mustárt és összeforralom, a lényeg, hogy  a cukor olvadjon el. Ezt a cukros levet ráöntöm a húsra, megszórom pici fehérborssal és készre párolom. A legvégén a lisztet kikavarom csomómentesre tejszínnel, hozzáöntöm az ételhez és kiforralom.

Megjegyzés: A mustár mennyisége ízlés szerint módosítható, kóstolás, ízlelés alapján. Sertés húsból is készíthető.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik, ráadásul csirkemell kell hozzá :)
    Mindenképpen ki fogom próbálni, köszi!

    VálaszTörlés
  2. Hasonló volt nálunk is!
    Nagyon jó lehet!:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom lehet, ki fogom próbálni

    VálaszTörlés
  4. Csibe,
    remélem ízleni fog. :)

    Szepyke,
    és szeretted?

    Bianka,
    jó étvágyat hozzá!

    VálaszTörlés
  5. finnom de meg ha a hagyma meg a csirkemelle parolasa utan en adtam hozza paprikat repat zoldseget paprikat egyut parolom keszre es utanna behabartam tejszines lisztes vegetas habarasal probbajatok ki igy meg jobb a zoldsegek meg jobbizt ad neki jo etvagyat hozza

    VálaszTörlés