2010. április 11., vasárnap

Rizsgolyók VKF XXXIII. (Gabonák, gabona félék)

                               

Úgy nézett ki, hogy erről a VKF-ről is lemaradok, mert semmi érdekesség nem jutott eszembe a kiírásnak megfelelve. Különleges gabonákat (mint bulgurt, quinoat, amarantot stb.) nem akartam külön erre az alkalomra venni és készíteni, mert ismerem a családom többi tagját, húzták volna az orrukat.  Én hajlandó vagyok sok mindent megkóstolni, de ők különcek. Ma rizst készítettem ebédre, (VKF-től függetlenül) de, hogy ne legyen olyan uncsi, adtam hozzá aszalt paradicsomot és petrezselyem pestót. Közben eszembe jutott, hogy mi lenne ha...? De mégis meggondoltam magam, hogy nem postolom, mert olyan semmi recept (ráadásul a fotó is elég béna). Aztán szétnéztem délután a gasztro-n, láttam ezt is, azt is, bátorítottam kicsit magam és  úgy határoztam, mégis elküldöm Limarának a linket. Úgyhogy íme az én 33. kiírásra küldött köretem.

Hozzávalók:
1  bögre rizs (a bögre 2,5 dl-es)
két és félszeres mennyiségű folyadék (nekem volt zöldség alaplevem)
2-3 ek. aprított, aszalt paradicsom
3 kk. petrezselyem pesto
zsiradék

Elkészítés:
Zsiradékon megpirítom a rizst, felöntöm  alaplével, óvatosan sózom, nagy lángon felforralom, majd lefedem és kis lángon hagyom párolódni. Ha már majdnem puha és az összes levét elitta, elzárom a lángot és hagyom pihenni. Tálalás előtt hozzáadom a paradicsomot és a pestót, átkavarom. Kézzel gombócokat formálok és ebéd.. 


Megjegyzés: Ha valaki nem szeret kézzel pacsmagolni az étellel, fagyis kanállal is adagolhatja, vagy csak simán tálban szervírozva.

6 megjegyzés:

  1. Nekem tetszik nagyon! :) Szerintem VKF-re is szuper!

    VálaszTörlés
  2. Livi,
    de aranyos vagy! :)
    Én is jártam nálad, a te gombócaid nekem különlegesebbek, mert én ritkán használok kukorocialisztet.

    VálaszTörlés
  3. Nekem is tetszik, a gombóc is, és az első kép különösen, bár nekem a többi képed is nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  4. 2, azaz kettő napja főztem ezt ebédre a grillcsirke mellé, és fél óráig agyaltam rajta mit tegyek bele, még végül brokkolit választottam. De ez az aszalt paradicsom mekkora ötlet!!!!!?!!!! Ezt vetem be legközelebb, nagyon szeretjük! :)
    Igazán csinosak!

    VálaszTörlés
  5. Raindrop,
    köszi. :)
    A pestora koncentráltam, azt használom most mindenhez (na jó sütibe nem). A hűtőben van felbontva egy üveg paradicsom, gondoltam miért nem tehetnék bele azt is? Hadd fogyjon!!
    A férjem szerint nagy találmány az aszalt paradicsom! Szerintem is.

    VálaszTörlés