2010. május 23., vasárnap

Fokhagymás, babos mártogatós



Mikor legutóbb pitát sütöttem, Gyermekem nem volt itthon. Hogy kárpótoljam a lemaradt élményekről, ismétlés következett. De most nem az  a     bizonyos kenyérfajta   a főszereplő, hanem, amit  ettünk hozzá-többek között- a babos mártogató.
Szintén Donna Hay könyvéből származik a recept, borzasztó egyszerű, és igazán illik mindeféle kenyérhez, akár piritóshoz is.




Hozzávalók:

240 g fehérbab (konzerv)
1 kisebb fej fokhagyma
1 tk őrölt kömény
2 ek olivaolaj
1 ek citromlé
néhány levél menta (kb. 8-10 db)



Elkészítés:

A babot levetől leszűröm, a fokhagymát gerezdjeire szedem és meghámozom. Minden hozzávalót egy edénybe teszek és botmixerrel pürésítem.

Krémes állagúnak kell lenni, olaj még adható hozzá utólag is.

1 megjegyzés: