Végre tudtam szedni néhány levelet a zsályáról. Kaptam egy cseréppel, (sajnos nem tudom melyik fajtát) még növő félben van. Én is vetettem magról, de azok még palántának is picik. Ezt a receptet már régen kinéztem, viszont a gesztenyét -egyéb okok miatt- kihagytam belőle. Finom, szaftos fogás lett.
Hozzávalók:
70 dkg sertés comb
kb. egy ek. aprított, friss zsálya
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
120 ml fehér bor
só
zsiradék
őrölt bors
15 dkg sárgarépa
Elkészítés:
A húst megmosom, felkockázom. Az apróra vágott vöröshagymát zsiradékon megfonnyasztom, rádobom a húst, annak fehéredéséig kavargatom. Sózom, borsozom, hozzáadom a megtisztított, felkarikázott sárgarépát, a fokhagymát, ráöntöm a bort és készre főzöm (kuktában). Ha már puha a hús, rászórom az apróra vágott zsályát és még néhányat rottyantok rajta.
Ötlet: Konyha magazin
Nekem is van ilyen fajta, szerintem ez lehet a "Sárgatarka orvosi zsálya" de nem vagyok biztos benne. Darálthúsos ételekbe, grill kolbászkákba is lehet tenni belőle!
VálaszTörlésNagyon guszta és ízletes
VálaszTörlésNagyon finom lehet! :)
VálaszTörlésZsálya nálunk is van,kalácsba szoktam néha tenni,ha el nem felejtem.Guszta!
VálaszTörlésSaját levében,
VálaszTörlésamit én vetettem magról, azt tudom, hogy orvosi zsálya, viszont ezt, amit most használok, ajándékba kaptam név nélkül. Végülis mindegy hogy hívják, szívesen használom.
Köszi az infót. :)
Belly,
kalácsba teszed? Érdekes, még nem hallottam e jellegű felhasználását. Van recepted?
Mártások, pástétomok, sültek ízesítésére kiváló, azt biztosan tudom.