2010. április 26., hétfő

Felfújt másképp/kísérletek

Készítettem nem túl régen felfújtat, egész jól sikerült. Ez a mostani recept régóta a birtokomban van,   kísérletként bevállaltam. Elolvasás után már láttam, hogy ebből valami teljesen más fog kisülni, bár a felfújt nevet kapta, más mint a múltkori . Egyáltalán nem kellett hozzá liszt , én   tettem bele egy evőkanállal, de még így is inkább frittata jellegű lett. Halványító zellert használtam hozzá és tejszín helyett tejet. Könnyű ebédként, salátával ettem, nagyon jól esett. Érdemes lesz az idény zöldségekkel  többször is készíteni.


Hozzávalók:
50 dkg zellerszár (tisztított súly)
1 kisebb fej vöröshagyma
4 tojás
1 ek liszt
1 dl tej

fehérbors
szerecsendió
olivaolaj
pici vaj az sütőforma kenéséhez

Elkészítés:
A zellerszárat megmosom, feldarabolom. A hagymát vékony fél szeletekre vágom és a zellerrel  együtt olajon, fedő alatt megpárolom. Közben a tojásokat villával felverem sót, szerecsendiót és fehérborsot szórok bele. A megpuhult zellert krumplinyomóval összetöröm, hozzáadok 1evőkanál lisztet és ráborítom a tojást, a tejet. Kivajazott sütőformába teszem. Egy tepsibe forró vizet öntök, abba helyezem a sütőformát, -kb. az edény fél magasságáig érjen a víz- , 180 fokon gőzölöm 50 percig.

2 megjegyzés: