2010. április 11., vasárnap

Pesto petrezselyemlevélből

Vettem egy csomag  zsenge petrezselyemgyökeret, rengeteg zöldje volt, plusz  Anyukámtól is kaptam egy nagy csokor levelet. Ennyi zöldet  miként használok el? Kezdetnek készült belőle pesto. Valamihez majd hasznosítom.
Dióval és napraforgó maggal helyettesítettem a fenyőmagot.



Hozzávalók:
nagy csokornyi petrezselyemlevél
2,5 dkg napraforgó mag
2,5 dkg dió
5 dkg reszelt sajt
1,5 dl olivaolaj
3 gerezd foghagyma

Elkészítés:
A zöldet megmosom, megszárítom, összetépkedem. A diót és napraforgót száraz serpenyőben enyhén megpirítom és ledarálom. Az összes hozzávalót összeturmixolom és felhasználásig hűtőben tárolom.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon szuper ötlet!! köszönöm!! Rengeteg zöldem van, holnap belekezdek a pesto gyártásba.:)

    VálaszTörlés
  2. Imádom a képeidet. Annyira jók mostanában, hogy hihetetlen!

    VálaszTörlés
  3. Szepyke,
    olyan kedves vagy, jól esik a dícséret! :)

    VálaszTörlés