2010. február 8., hétfő

Gombakrém




Ez a krém nem a szépségéről lesz híres. :) Ha veszek friss gombát és marad ki belőle, akkor másnap is tuti, hogy gombásat eszünk, mert nem merem a gombát tárolni napokig.  Most 30 dkg-nyi grill gombát kellett elhasználnom. Kencét csináltam belőle, mert máshoz nem igazán volt kedvem. Ilyen is van.


 
Hozzávalók:

30 dkg gomba
1 kis fej hagyma (ez esetben lila)
2 gerezd fokhagyma
egy csokor zellerzöld
másfél ek tejföl
olaj
bors
1 főtt tojás



Elkészítés:

A hagymát meghámozom, apró kockára vágom, a fokhagymát szintén. A gombának leszedem a héját, szeletekre vágom. Olajon megpárolom a gombát a hagymákkal, sózom, borsozom. Beleszórom az aprított zellerzöldet. Párolás után rúdmixerrel tejföl hozzáadása után pürésítem. Kockára vágott főtt tojással dúsítom.
Pirítóssal ettük.

5 megjegyzés:

  1. Jól hangzik! Nekem is mindig gondom van a gombamaradékkal, én sokszor csak összepirítom egy kis hagymával és berakom a fagyasztóba, aztán ha szükséges, előveszem.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon ötletes vagy, még soha nem gondoltam rá, hogy így készítsem el a gombát. Szívesen megkóstolnám. Biztosan kifogom próbálni.

    VálaszTörlés
  3. Egycsipet,
    igazad van, a lefagyasztott, készre párolt gomba sok esetben jó szolgálatot tesz. Laska gombát szoktam én is így betárolni, ha termesztőtől jutányos áron, nagyobb adagban szerzek be.

    Gizike,
    Egyszerű étel, de néha ilyet is kell enni. Szeretettel ajánlom. Ízesítése is bátran variálható.

    VálaszTörlés
  4. Thrini!

    Ez nagyon jól hangzik, elkérhetem a receptet, mindenképpen ki kell próbálnom.
    Köszi előre is.

    VálaszTörlés
  5. Gesztenye,
    örülök, ha kipróbálod, remélem ízleni fog. :)

    VálaszTörlés