2010. január 6., szerda

Filmajánló tőlem :)

Wise  Lady hívott játszani. Kedvenc filmjeim kedvenc jeleneteiből kellene mazsolázgatni. A videó bebiggyesztés nem megy nekem, de linkeket teszek be.  Rangsort nem állítanék fel, inkább csak felsorolok.

Az egyik  film, amit megemlítenék a Büszkeség és balítélet, annak is a  BBC-s változata. Rengetegszer megnéztem. (A könyvet is elolvastam.)  Nem fogjátok kitalálni ki a kedvencem benne... Persze, hogy Colin Firth. :) (Milyen érdekes, hogy színészi pályafutása alatt kétszer is volt Mr. Darcy)
A történet Angliában játszódik, a XVIII. században. A Bennett lányok élete és férjkeresése a fókuszban.
A jómódú, ám nem túl gazdag Mr. Bennet boldogan él vidéki birtokán buta, folyton fecsegő feleségével és öt lányával. Mrs. Bennet életének célja lányait a szegényes hozomány ellenére jól férjhez adni.   Sikerül is!!!A kedvenc jelenetemben  Lizzie zongorán játszik, Mr. Darcy pedig messzebbről hallgatja őt, közben egymás szemébe néznek. Hú bizseregni kezd a gyomrom!!!! Azok a beszédes szemek. (2 perc 32 mp-nél figyeljetek.)

A következő film egy  viccesebb kategória. Rózsaszín párduc Steve Martinnal. Zseniális figura és irtóra tetszett az akcentusa. Az első részt dvd-n láttuk, a másodikat moziban.
Az első részben a meggyilkolt fociedző eltűnt gyémánt gyűrűje, a rózsaszín párduc megtalálása a feladat. A körülményes és kissé gyagya (annyira gyagya, hogy már zseniális) Clouseau felügyelő kapja az ügyet. Természetesen megoldja a rejtélyt és felgöngyölíti a szálat, segítsége a titkárnője és asszisztense, akik szinte mindenhová vele mennek.
Az egyik jó kis jelenet, mikor komoly rutinnal próbál beállni Clouseau a mini SMART-jával a rendőrségi   parkolóba. Rengeteg hely van, de természetesen az összes autót összetöri, mire sikerül leparkolni.
Van egy jó   táncos rész is, ahol Beyonce háttértáncosaként lép fel a felügyelő és asszisztense, cuki kis ruhában. :))

 Könnyű kikapcsolódást ígérő film, jó poénokkal.

Egy régi kedvenc. Gyermekem még kisfiú volt, mikor együtt néztük a Sárkányszív című filmet. A sárkány és a lovag harcáról, majd barátságáról szól, illetve a sárkány fél szívével élő, szavát be nem tartó hercegről, aki apja halála után nem hogy igazságossá nem válik, de igazán gonosz lesz.
A legmeghatóbb rész benne amikor meghal a sárkány és a mennybe száll, szól a zene, nekem pedig folynak a könnyeim. Az én kisfiam pedig csodálkozik, hogy anya sír. Az anyák már csak ilyen érzékenyek. :) Sinkovits Imre szikronhangja egyszerűen lenyűgöző. Ideteszek egy linket, ha van kedvetek nézzétek meg.

Ház a tónál
Sandra Bullock a történetben egy orvosnőt játszik, aki eladja tóparti csupa üveg házát, és az új lakónak hátrahagy egy levelet jótanácsokkal. Bár az új lakó a régi, hiszen az orvosnő 2006-ban él a házban, az építész pedig 2004-ben. A ház postaládájában cserélgetik egymással a leveleket, de valójában nem tudnak találkozni a két éves időkülönbség miatt. Végülis beteljesült a szerelem, megoldódik a vissza a jövőbe, előre a múltba probléma. Happy end... Bár a végén azt hittem, hogy még sem sikerül nekik.
Nem emelek ki jelenetet, inkább mutatok valamit.

A 5. film, amit szeretek A másik Boleyn lány. Ez a film két nővér, Boleyn Anne és Boleyn Mary történetéről szól. Hogyan férkőznek apjuk és nagybátyjuk írányításával VIII.Henrik közelébe és lesznek mindketten a király szeretői. Szerelem, ármánykodás, halál, van itt minden. (A film folytatását olvastam könyvben,szintén tetszett. A címe a királynő bolondja.) Ide is másolok egy linket, az előzetest nézhetitek meg.

Továbbadom a stafétát Gizinek és Lizának!

6 megjegyzés:

  1. Büszkeség és balítélet, jaj de jó volt! Imádom azt a pasast...

    Jaj és a Ház a tónál! Moziban láttuk, barátnőm ajánlásával, ó de jó volt!

    VálaszTörlés
  2. A BBC-s büszkeség és balítélet, a Másik Boleyn lány :D Nagyon egyetértek!

    VálaszTörlés
  3. Viki!
    Jó ízlésed van, ami a pasit illeti! :) Egy csomó filmjét megnéztem. De a B. b. a legjobb.

    VálaszTörlés
  4. Timus!
    A Boleyn lány után elkezdtem ezzel a témával foglalkozni, és elolvastam néhány könyvet. Pl. Victoria Holt Rózsa tövis nélkül c. regényét. Philippa Gregory-től pedig A Boleyn örökséget és A királynő bolondja-t találtam. Mind három nagyon tetszett.

    VálaszTörlés
  5. Köszi Thrini, hogy rám gondoltál, majd igyekszem.
    A büszkeség és balítélet DVD-én nekem is megvan,de eddig nem néztem meg. Most már kedvet kaptam.

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm hogy rám is gondoltál!! Megpróbálok minél előbb eleget tenni a kérdésednek.:)

    VálaszTörlés