2009. november 9., hétfő

Fokhagymás zöld metélt






Anyukámnak van egy tésztanyújtó,-készítő kézi készüléke. Megkértem, hogy hozza el és készítsünk metélt tésztát. Volt kiolvasztva spenót pürém, abból használtam fel a zöld metélthez. A mártás Szulák Andi vacsoracsatás receptje alapján készült.
Legközelebb piros tésztával készülök.
Mennyivel finomabb azonnal kifőzve! Maradt még legalább két adag, valami jó kis mártást keresek hozzá.

Hozzávalók a tésztához:
3 tojás
liszt amennyit felvesz, jó kemény legyen (kb. ½ kg)
2 ek spenót püré

Összegyúrtuk, pihentettük kb. 20 percet. Ismét átdolgoztuk, ismét pihent.
A géppel kinyújtottuk, hagytuk száradni, ha megfelelő az állaga, lehet darabolni.

Mártás:
5 dkg vaj

1 zöld paprika
1 piros paprika (az eredeti recept szerint pepperoni kellene, nekem volt itthon saját termés, nem tudom mi a neve, kaptam a palántákat ajándékba, hasonló a pepperonihoz.)
3-4 fokhagyma lereszelve
reszelt sajt

A vajat megolvasztom, rádobom az apróra vágott paprikát, fonnyasztom, hozzáadom a reszelt fokhagymát, sózom. Ha összerottyant, akkor a sós vízben kifőzött tésztára borítom. Tálaláskor megszórom sajttal.
Mondhatom isteni volt. Picit csípett a paprika, de így volt jó!!!

2 megjegyzés:

  1. Bizony, a házi tészta páratlan!!! Biztosan nagyon finom lett!!

    VálaszTörlés
  2. Trinity: Valóban a magunk készítette tészta nagyon finom, de sajnos időigényes, ezért ritkán kerül rá sor.

    VálaszTörlés