2009. november 21., szombat

Fasírt feta sajtos burgonya salátával

Hozzávalók a fasírthoz:

50 dkg darált hús (sertést használtam)
só, bors
fél vöröshagyma lereszelve
1 tk mustár
kb. 2 ek zsemlemorzsa
1 tojás

Elkészítés:
Összekeverem a hozzávalókat, ízesítem borssal és sózom. Sütőpapíros tepsibe teszem a fasírtokat és sütőben 200 fokon megsütöm. Félidőben megforgatom őket.

Hozzávalók a salátához:
1 kg apró szemű burgonya
1 alma
3 szál újhagyma vagy 1 póréhagyma
olívalaj
1 ek 10 %-os ecet
1/2 ek citromlé
só, fehér bors
feta sajt (én kb. két diónyit használtam)

Elkészítés:
A burgonya héját megmosom, vízben felteszem főni. Ha megfőtt, hideg vízben kihűtöm. Meghámozom és ketté vágom őket.
Pici olajon a felkarikázott hagymát enyhén megpárolom, majd hozzáadom a cikkekre vágott héjas almát is. Együtt párolom még 1-2 percig.
1 ek ecetet, 1 ek citromlevet, 2 ek olívaolajjal, sóval, borssal összekeverek. A krumplihoz adom az almát és a hagymát, majd ráöntöm a dresszinget és összeforgatom. A tetejét megszórom – ízlés szerinti mennyiségű- elmorzsolt feta sajttal és néhány karika új hagymával. Tálalás előtt kb. 1 óráig állni hagyom. Hidegen fogyasztandó!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése