2009. november 30., hétfő

Tejszínes, zöldborsós sertés






A kép láttán a kedves szemlélődő azt gondolhatja, hogy konyhai baleset történt és kiborult a zöldborsó főzelék a húsra. Tévedés: nem a véletlen műve volt, hanem előre kitervelt cselekedet. ;)
Szerencsére a családom nem gyanúsított meg a fent említett eshetőséggel, azonnal neki láttak az vacsi elfogyasztásához.

Hozzávalók:
Néhány szelet sertés karaj, csont nélkül (nálunk 8-9 szelet lehetett)
20-25 dkg zöldborsó
zellerzöld
2 dl tejszín
só, fehérbors
liszt
zsiradék

Elkészítés:
A húst vékonyra klopfolom, minden szeletet sózok, borsozok, lisztbe mártom és forró zsiradékon megsütöm.
Közben, míg sül a hús, a zöldborsót megpárolom (extra zsengét vettem, hogy hamar puha legyen) vajon vagy olajon, megsózom, borsozom. Egy evőkanál lisztet kikavarok 2 dl tejszínnel, ráborítom a borsóra és kiforralom, ha sűrűnek tűnik, lehet hígítani pici vízzel. Megszórom felaprított zellerzölddel. Tálaláskor a forró hússzeletekre öntöm, burgonyapürével kínálom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése