2009. november 22., vasárnap

Cigánypecsenye



Szoktam érdekességeket, újdonságokat is készíteni, de a gyermekemnek szeretek a kedvében járni, aki inkábba hagyományos, magyar konyha híve. Ez az egyik kedvenc.

Hozzávalók:
7 szelet sertés karaj csont nélkül (ennyi volt egy adagban lefagyasztva)
1 tk pirospaprika
1/3 tk őrölt bors
3 gerezd fokhagyma
annyi szelet füstölt szalonna, ahány szelet hús (lehet kisebb, nagyobb szelet, ízlés szerint)

olaj
liszt

Elkészítés:




 A hús szeleteket vékonyra kiklopfolom, enyhén sózom mindkét oldalukat. Az pirospaprikát, a borsot és a reszelt fokhagymát összekeverem kb. 2 ek olajjal, és ezzel a keverékkel bedörzsölöm minden hús szelet oldalát, majd hagyom állni, hogy átvegyék a fűszerek ízét.
Minden hús szeletet lisztbe mártok és forró zsiradékon elősütöm. Egy  sütőedénybe szedem elősütés után, ráteszem a füstölt szalonna csíkokat, pici fehér bort öntök a tepsibe és beteszem a sütőbe. 200 fokon sütöm készre. Vigyázat nem szabad kiszárítani!
Szerintem sült krumpli illik legjobban hozzá, de mindenki kedve szerint tálalja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése