2009. november 6., péntek

Pulykamell mozarellával, spenótos besamellel


Hozzávalók (3 főre)
8-9 szelet pulykamell (mérettől függ)
1 mozarella
2 ek spenót püré (fagyasztott)
vaj
liszt
tej
olaj
fokhagyma
só, fehérbors,

Elkészítés:
A pulykamellet kiklopfolom, sózom. Egy serpenyőben zsiradékon megsütöm. Egy sütőtálba teszem, egy pici olívaolajat csurgatok rájuk, majd a felszeletelt mozarellát rápakolom a húsra. (Annyi szeletre tudtam vágni egy mozarellát, amennyi a húsom volt, így mindre jutott egy szelet). Sütőben, 180-200 fokon addig sütöm, míg a mozarella megolvad.
Közben elkészülhet a besamel mártás. 5-6 dkg vajat felolvasztok egy lábasban, megszórom 3-4 dkg liszttel, felöntöm kb. 3 dl tejjel, fehérborsot, sót és 3-4 gerezd reszelt fokhagymát és kb. 2 ek kiolvadt parajpürét  adok hozzá, a megfelelő sűrűségig forralom.
Köret: főtt burgonya

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése