Miért kiskakas? Mert szegény nem érte meg, hogy megválasszák a baromfiudvar királyává. Még szinte gyerekkorban volt, de bontáskor láttam a nemére utaló bizonyítékot, úgyhogy megfelel a recept előírásának.
Készítettem már "felnőtt" kakasból is ezt az ételt, úgy még finomabb, mert a kakas hús jellegzetes íze dominál. De most ilyen alapanyagom volt. :)
Hozzávalók:
1-1,2 kg kakas hús
4 db paradicsom (fagyasztottat használtam)
3 db nagyobb vöröshagyma
1 közepes fej fokhagyma
1 tk szárított bazsalikom
2 db babérlevél
kb. 2 dl vöröbor
1/2 tk fehérbors
só
olaj
A feldarabolt baromfit bedörzsölöm borssal, sóval majd kevés olajon elősütöm, hogy szép piros színt kapjon. Átteszem egy olyan edénybe, aminek van fedele és be lehet tenni a sütőbe. Ráöntöm a zsiradékot, amiben sült. A hagymákat apróra darabolom, rászórom a húsra, hozzáadom a héjától megfosztott, négybe vágott paradicsomokat, feldarabolt paprikát . Mehet rá a bazsalikom, beleteszem a babérlevelet és rálöttyintek egy kicsit a vörösborból. A többi bort majd a végén kapja meg.
Lefedve bedugom az előmelegített sütőbe, 200 fokon párolom kb. egy órát. A végén hozzáöntöm a bor maradékát és még egy negyedórát fedő nélkül pirítom. Sütés befejeztével, lefedve, ha áll egy kicsit, jobban összeérnek az ízek.
Friss bagett és vörösbor dukál hozzá.
Forrás: receptek a nagyvilágból
4 db paradicsom (fagyasztottat használtam)
3 db nagyobb vöröshagyma
1 közepes fej fokhagyma
1 tk szárított bazsalikom
2 db babérlevél
kb. 2 dl vöröbor
1/2 tk fehérbors
só
olaj
A feldarabolt baromfit bedörzsölöm borssal, sóval majd kevés olajon elősütöm, hogy szép piros színt kapjon. Átteszem egy olyan edénybe, aminek van fedele és be lehet tenni a sütőbe. Ráöntöm a zsiradékot, amiben sült. A hagymákat apróra darabolom, rászórom a húsra, hozzáadom a héjától megfosztott, négybe vágott paradicsomokat, feldarabolt paprikát . Mehet rá a bazsalikom, beleteszem a babérlevelet és rálöttyintek egy kicsit a vörösborból. A többi bort majd a végén kapja meg.
Lefedve bedugom az előmelegített sütőbe, 200 fokon párolom kb. egy órát. A végén hozzáöntöm a bor maradékát és még egy negyedórát fedő nélkül pirítom. Sütés befejeztével, lefedve, ha áll egy kicsit, jobban összeérnek az ízek.
Friss bagett és vörösbor dukál hozzá.
Forrás: receptek a nagyvilágból
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése