2009. november 7., szombat

Tejszínes kacsamáj




Kacsator :) idején átgondolom nagyjából, hogy milyen ételek készülnek majd az áldozatokból és úgy csomagolom a fagyasztóba. A májakat különtettem, hogy önálló főétel készülhessen (persze nem bonyolult és gyors étek,  ami általában jellemző rám) belőlük.
Hozzávalók:
2-3db egész,  hízott kacsamáj
só, majoránna, fehérbors
2 dl tejszín
olaj
liszt
Elkészítés:
A kacsamájat fűszerezem, de nem sózom, és egészben egy fedeles serpenyőbe teszem, öntök alá pici vizet, majd bedugom a sütőbe. 200 fokon sütöm, nem tudom mennyi ideig, mert közben figyelem, ügyelve, hogy ne száradjon ki. Talán 30-35 perc kell neki? Kiveszem a serpenyőböl,-mivel hízott májról van szó-, a kisült zsírját leöntöm, annyit hagyok a serpenyőben, amiben egy pici lisztet megpirítok, felöntöm tejszínnel, sózom és kiforralom. Beleteszem a májakat és egyet rottyantok rajta.
Tálalás előtt szeletelem.
Köret: zöld nokedli.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése