2009. november 18., szerda

Vese, velő tojással


A férjem egyik kedvence. Nem jut hozzá sűrűn, csak disznótoros idényben készítem. Ez, évi két-három alkalom. Hentestől nem szoktam vásárolni sem vesét, sem velőt.


Hozzávalók:
2 db sertés vese, 1 velő
2 tojás
1 kisebb fej lilahagyma
só, bors, zsiradék

Elkészítés:
Megabált, hártyáitól megtisztított velővel dolgozom. A vesék szintén meg vannak főzve, és tisztítva. Először zsiradékon a felvágott hagymát megpárolom, hozzáadom a vesét, sózom, borsozom, és csak összemelegítem. Beleteszem a velőt, szintén kavarok rajta néhányat. Legvégén a felvert tojást adom hozzá, amibe kerül némi só. Az egészet összesütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése