2009. november 11., szerda

Palacsinta flódni


Meg-megérint a karácsonyi hangulat. A boltokban már megjelentek az ünnep követei (karácsonyi bögrék, terítők, gyertyák, szalvéták stb). Szorgosan nézegetem a meglévő gasztronómiai magazinjaim régi, ünnepi számait. Az egyikben megláttam a flódnit. Istenien nézett ki, nagyon megkívántam. De hétköznap, munka után kész öngyilkosság hozzáfogni az elkészítéséhez. Helyette viszont kitaláltam, a leegyszerűsített változatát a palacsinta flódnit.

Kedves flódni rajongók, szakértők! Tudom a kettő viszonylag távol áll egymástól, esetleg másod unokatestvéreknek nevezhetnénk őket, de higyjétek el, az ízhatás ha nem is ugyanaz, nagyon hasonló.

Hozzávalók:
12-15 db palacsinta (elkészítést lsd itt)
darált mák
darált dió
porcukor
1-2 db alma
fahéj
pici rum

A palacsintákat megsütöm, még melegen megtöltöm egy sor rumos mák, egy sor rumos dió, egy sor fahéjjal megszórt reszelt alma. Így ismétlem, míg a töltelék el nem fogy. A tetejére porcukor kerül.
Garantált a siker!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése