Akkora szélvihar kerekedett, mikor elkezdtem kint fotózni a pohárkákat, hogy alig bírtam néhányat kattintani. De nem esett egy csepp eső sem, és újra süt a nap. Sok hűhó semmiért. Pedig ígérték a lehűlést. Ezt a krémet a forróságban kívántam meg. Unom már a jégkrémet és a dinnyét, valami joghurtos dologra vágytam. Volt egy kis maradék tejszín, legalább azt is felhasználtam. Gyümölcs viszont nem volt itthon, így került bele a cékla. Egyébként az ötletet egy régóta birtokomban lévő tortarecept adta, amit még a mai napig sem sütöttem meg, de a krém ott is valami hasonló. Egy kis alkohol is mehetett volna bele, hogy legyen valami pikantériája. Majd legközelebb.....
Elkészítés:
A céklát meghámozom és lehelet vékony szeletekre vágom. Egy lábaskába teszem, öntök hozzá 3 dl vizet és puhára főzöm. Rúdmixerrel pürésítem. Beleborítom a joghurtot és a tejszínnel kikavart zselatint, átkavarom. Beleteszem a cukrot és a citromlevet, egy kicsit visszamelegítem a tűzön (vigyázat! nem szabad forralni), hogy elolvadjon teljesen a zselatin. 1 dl-es pohárkákba töltöm, alufóliával lefedem a tetejüket és ha langyosra hűlt, beteszem a hűtőbe. 1-2 óra alatt megdermed.
7 pohárkányi lett nekem.
A cukor és citromlé kóstolás alapján adagolható. Ha bevizezett pohárba töltjük a krémet, akkor könnyebben kicsúszik tálalásnál.
Javaslat: tejszín és joghurt helyett nagyobb mennyiségű víz adható hozzá, akkor cékla zselét kapunk. Esetleg a víz egy részét vörösborral pótolhatjuk, hmm.. úgysem lenne rossz.
Ha valaki idegenkedik a zselatintól, el is hagyhatja, akkor egy sima pohárkrém a végeredmény.
Hú, ez szuper! :)
VálaszTörlésÁÁÁÁÁÁÁ micsoda gyönyörű színe van
VálaszTörlésEz valami olyan káprázatos szinű lett, szinte világit a képernyőmön. Szuper recept:)
VálaszTörlésDuende,
VálaszTörlésannyira eteti magát. Jó kis joghurtos, krémes. Térülök-fordulok és bekanalazok egy pohárkával. A férjem még nem kóstolta, de lehet, hogy lemarad róla.
Bianka,
ugye? Van egy ugyanilyen színű blúzom is.
Trollanyu,
cékla pink :))
Thrini, látom,hogy te igazán nagyon szereted a céklát, gyakran készítesz belőle valamit. Nekem sosem jutott volna eszembe,hogy édességre is jó lehet... szuper ötlet!
VálaszTörlésA képek nagyon jók, ahol a szék is látszik, az nagyon tetszik!
Merre vagy Thrini? Hiányzol!!! A gyönyörű képeid, az ötletes receptek, várlak vissza!
VálaszTörlés