2009. október 22., csütörtök

Fordított körtés süti



Volt itthon 4 db megpuhult körte, külsőre már nem olyan szépek. Szegények ne végezzék már a komposztban, ezért gyorsan elhasználtam őket sütibe.
Ehhez a "tortához" nem kell bekapcsolni a sütőt, a főzőlapon készül egy edényben. Feltétlenül szendvicstalpú legyen az edény, egyébként leragad.
Hozzávalók:
3 tojás
13 dkg porcukor
1 vaniliás cukor
1/2 doboz tejföl (175 g-os fele)
15 dkg liszt
1/2 cs sütőpor (15 g-os fele)
1 tk fahéj
4 db körte
Elkészítés:
Meghámozom a körtéket, és felszeletelem őket, minnél nagyobb, de vékony szeletekre. Az edény alját leszórom kristálycukorral, úgyhogy teljesen befedje. A cukorra ráteszem a gyümölcs szeleteket, majd beleöntöm a kikavart tésztamasszát, ami így készül:
Szétválasztom a tojásokat, a fehérjét felverem kemény habbá. A sárgáját kikavarom habosra a porcukorral, vaniliáscukorral. Belekeverem a tejfölt. A lisztet elkeverem a sütőporral, fahéjjal. A lisztes keverék megy hozzá a tojásos keverékhez, majd az egész a lábasba.
Lefedem az edényt a fedelével. Legkisebb lángon sütöm. Kb. 20 perc múlva lekapcsolom a lángot alatta, leveszem a fedőt és kitörlöm a párát belőle, majd visszateszem a fedőt. 5-6 perc múlva kész. Kiborítom a fedőbe. Nem kell megijedni, ha marad egy kis karamellizált cukor, vagy gyümölcs a lábas alján, szedőlapáttal mindig kiveszem és mehet a süti tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése