Hozzávalók:
22 dkg liszt
4 dl tej
1 dl buborékos ásványvíz
1 tk cukor
csipet só
kb. 1 ek. olaj+ az serpenyő kenéséhez
2 tojás
pici fahéj
kb. 15 dkg magozott, friss meggy
Elkészítés:
A tojást kikavarom habverővel pici tejjel, cukorral, sóval. Apránként adagolom bele a lisztet felváltva a folyadékkal, közben kavargatom, hogy ne legyen csomós. A végén hozzáadom az olajat. Hagyom pihenni a tésztát , de ha nincs rá lehetőség, úgyis jó.
A meggyet levétől lecsöpögtetem, alaposan kinyomkodom, apróra vágom és közvetlenül sütés előtt belekavarom a tésztába, adok hozzá pici fahéjat. Enyhén olajozott serpenyőben, - a szokásosnál vastagabb- palacsintákat sütök.
Megszórva fahéjas porcukorral isteni finom.
Megyjegyzés: Javaslom, ha valaki a saját palacsinta alaprecepjét használná, picit (csak egy picit) sűrűbb legyen a tészta, mint az átlagos palacsinta tészta, ugyanis a meggy víztartalma hígíthat rajta.
14 db palacsinta lett ebből az adagból, a sütőm 18 cm átmérőjű, a merőkanál, amivel adagolok 6 cl-es.
Megszórva fahéjas porcukorral isteni finom.
14 db palacsinta lett ebből az adagból, a sütőm 18 cm átmérőjű, a merőkanál, amivel adagolok 6 cl-es.
Hát ez marha jó ötlet!!!
VálaszTörlésNagyon jó ötlet és csodás lehet
VálaszTörlésNagyon guszta!! Almával én is szoktam sütni, de a meggy v. a cseresznye eszembe nem jutott volna.:)
VálaszTörlésCsorog a nyálam!! Nagyon jó ötlet.
VálaszTörlésKösz mindenkinek!! :)
VálaszTörlés